Inkubátorházat építenek háromszázmillió forintból Várpalotán

2012. december 4. Beruházás | Egyéb szektorok

Inkubátorházat építenek csaknem 300 millió forintos beruházással Várpalotán, az Európai Unió 150 millió forintos támogatásával – közölte a beruházó cég december elején az MTI-vel.

A Balatoni Invest 2001 Kft. tájékoztatása szerint  a cég a helyi vállalkozások megsegítése, ezáltal a város gazdaságának élénkítése érdekében valósítja meg a programot. A létesítmény célja, hogy korszerű technikával felszerelt épületben, kedvezményes bérleti díjakkal és szolgáltatásokkal ideális feltételeket teremtsen a helyi és térségi mikrovállalkozások számára, biztosítva számukra a szükséges szakmai szolgáltatásokhoz való hozzáférést.
A fejlesztés keretében egy A kategóriás, modern, akadálymentesített, bruttó 1985 négyzetméter teljes alapterületű, 1626 négyzetméter hasznos területű, háromemeletes irodaház jön létre. Az épület 35 irodahelységet, raktárat, tárgyalót, valamint konferenciatermet foglal magában, amelyhez 17 férőhelyes parkolóterület kapcsolódik. A XXI. századi technológiával működő irodaházban a falak és nyílászárók hőszigetelése, továbbá korszerű fűtésrendszer gondoskodik az alacsony üzemeltetési költségekről. 
Amint a kft. közölte, a működés első 3 évében a tervek szerint összesen 46 új munkahely létesül a betelepülő vállalkozásoknál; mindez csökkenti a térség foglalkoztatási problémáit, és hozzájárul a vállalkozási tevékenység megerősödéséhez a régióban. Hozzátették, hogy a projekt által olyan intézményi infrastruktúra valósul meg, amely segítségével a város üzleti, szolgáltató és információs funkciója megerősödik.

MTI