Inkubátorház épül Pócsmegyeren

2014. február 6. Beruházás | Egyéb szektorok

Magyar, illetve szlovák mikro-, kis- és középvállalkozásokat is támogató inkubátorház épül a Pest megyei Pócsmegyeren, a projekt költségeihez az Európai Regionális Fejlesztési Alap több mint 1 millió euróval járul hozzá – közölte a leendő üzemeltető, a Pro-Pócsmegyer Kft. ügyvezetője február 5-én.

Karsay Katalin közlése szerint a beruházás tervezett összköltsége meghaladja az 1 188 000 eurót; az uniós támogatáson felüli kiadásokat önkormányzati önerőből, illetve állami forrásból fedezik. A projekt fő célja a határ menti induló vállalkozások infrastrukturális segítése, különböző szolgáltatások (például vállalkozói képzés, teljes körű üzletépítési tanácsadás) biztosítása, valamint a két ország közötti gazdasági együttműködés előmozdítása – magyarázta az ügyvezető. Az 1433 m² alapterületű, 2 konferenciateremmel is rendelkező központ 40 vállalkozás számára nyújt majd irodai szolgáltatásokat és kínál bérelhető helyiségeket.

Karsay Katalin hozzátette: a projektnek köszönhetően a Szlovák Képviseleti Irodán keresztül a magyar vállalkozók is megkapnak minden üzleti információt ahhoz, hogy kereskedelmi kapcsolatokat létesítsenek szlovák vállalkozókkal. A pócsmegyeri önkormányzat tulajdonában lévő kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint az inkubátorházban folyó képzésekben részt vállal majd a Budapesti Corvinus Egyetem. Németh Miklós, Pócsmegyer polgármestere elmondta, hogy a támogatási szerződést tavaly decemberben írták alá, jelenleg a közbeszerzési eljárás folyik. Az építkezés várhatóan április-májusban kezdődik.

MTI