Igényre szabott disztribúciós központ

2016. április 4. Egyéb | Egyéb szektorok

A Prologis, Inc., a világ vezető ipari ingatlan vállalata április 4-én bejelentette, hogy 30 000 négyzetméteres létesítménybővítést fejezett be határidő előtt Rawa Mazowieckában, Közép- Lengyelországban, a Pepco részére. A Pepco a ruházati és háztartási cikkek piacán tölt be vezető szerepet. A létesítmény birtokba vételét követően – amelyet a tervezettnél 3 héttel korábban adtak át – ez a helyszín lesz a cég közép-európai központja.

– Annak érdekében, hogy zökkenőmentesen biztosítsuk az 5 kelet-közép-európai ország ellátását, igényeinkre szabott és ideális helyen fekvő disztribúciós központra volt szükségünk. Ezért döntöttünk amellett, hogy a már meglévő, 20 000 m2-es bérleményünket további 30 000 m2-rel bővítjük – nyilatkozta Matthew Lythgoe, a Pepco Poland igazgatósági tanácsának tagja.

A Prologis feladatai közé tartozott a fejlesztési munkálatok három fő szakaszának elvégzése: az igényre szabott kiviteli terv elkészítése, a tervezői feladatok felügyelete, valamint a tenderezési folyamat lebonyolítása, amely magában foglalta az épület megépítését és átadását, egészen a használatbavételi engedély beszerzéséig.

– A Pepco megbízásából elindított fejlesztés idén már a második sikeresen átadott projektünk – az első a Globus részére készült a Prologis Park Prague-Jirny-ben. Ez a fejlesztés a stratégiai tervünk része, amelynek célja, hogy fejlesszük a gyengébb kínálattal rendelkező piacokat. Ennek keretein belül 2015-ben mintegy 9 épületet adtunk át, összesen 197 000 m2 területen – mondta Paweł Sapek, a Prologis Poland alelnöke, a lengyelországi ágazat igazgatója.

A Prologis a magyar piacon is folyamatosan fejleszt, az utóbbi két évben a cég átadott egy 7600 m2-es létesítményt a DB Schenker számára, jelenleg pedig egy 8200 m2-es „build-to-suit” létesítményt fejleszt a Fiege Kft. részére.

A Prologis a kelet-közép-európai országokban végzett aktív tevékenységével és a több mint 4,3 millió négyzetméternyi portfóliójával a régió egyik vezető disztribúciós-épület szolgáltatója (2015. december 31-i adatok alapján).