IFS Világkonferencia 2013

2013. november 5. Egyéb | Egyéb szektorok

Az IFS globális ERP-megoldásszállító 2013. október 28. és 31. között a spanyolországi Barcelonában rendezte meg idei világkonferenciáját (IFS World Conference 2013). A rendezvényre közel 50 országból, köztük Magyarországról látogattak el résztvevők. Az esemény a mobilitás, felhőszámítás, Big Data jegyében zajlott, ezekhez a témakörökhöz kapcsolódnak a bejelentések is.

Az IFS stratégiájának fontos része a mobilalkalmazások fejlesztése, vezető szállítóvá kíván válni a vállalati mobilalkalmazások területén. Az előző, 2012. évi világkonferencián mutatta be mobilfejlesztési stratégiáját, a mobilalkalmazások első hullámát, valamint az IFS Touch Apps Partnerprogramot. Az idei, 2013. évi világkonferencia a sikerek bemutatásáról és újabb jelentős fejlesztések bejelentéséről szólt. Az IFS 7 új saját fejlesztésű és több partner által fejlesztett vállalati mobilalkalmazást jelentett be, valamint számos korábbi alkalmazását tette elérhetővé újabb mobil operációs rendszerekhez is.

Az IFS az ERP-szállítók közül az elsők között nyújt okostelefonos üzleti alkalmazást Samsung KNOX™ platformon. Elsőként a beszerzési igénylések, megrendelések, szállítói számlák és útiköltség-elszámolások jóváhagyására és engedélyezésére szolgáló IFS Notify Me™ alkalmazást tette elérhetővé a Samsung KNOX™ platformon. A platform többrétegű architektúrája lehetővé teszi az Android alkalmazások biztonságos, az alkalmazó vállalatnál érvényben lévő biztonsági szabályzatoknak megfelelő telepítését olyan módon, hogy ez nem veszélyezteti a telefont használó munkatársak személyes adatait, akik ma már egyre gyakrabban tulajdonosai az üzleti célra használt készüléknek. Az IFS Notify Me™-t követően az IFS a többi okostelefonos alkalmazását is elérhetővé fogja tenni Samsung KNOX™ platformon.

Az IFS bejelentette továbbá az IFS Applications Windows Azure felhőbe telepítésének támogatását. A bejelentés értelmében az IFS Applications 8 komponensalapú ERP-csomag telepítése tesztelésre került a Microsoft Azure felhőben és megszerezte az erre vonatkozó tanúsítást. A vállalatok egyre inkább nyilvános felhőkbe költöztetnek bizonyos szolgáltatásokat, például a levelezést, az együttműködést támogató, vagy az irodai alkalmazásokat. Az IFS az üzleti alkalmazások felhőben való futtatása iránti növekvő igényre reagált az IFS Applications Windows Azure felhőbe való telepítésének tanúsításával és támogatásával. A tanúsítás egyébként az IFS Applications privát felhőbe való telepítését is lehetővé teszi a Microsoft Windows Server Hyper-V technológiával. A Windows Azure tanúsítás és támogatás a teljes IFS Applications 8 megoldásra vonatkozik.