Hungexpo Zrt.: új kiállítás az élelmiszer- és vendéglátóiparnak

2014. március 4. Egyéb | Egyéb szektorok

Az élelmiszeriparnak, a vendéglátásnak, valamint a szállodaiparnak kínál megújult, innovatív bemutatkozási lehetőséget a magyar fővárosban először megrendezendő SIRHA Budapest szakkiállítás március 10-12. között – közölte március 4-én az MTI.

– Úgy ítéltük meg, hogy szükség van egy, a magyar élelmiszeripart, vendéglátást és szállodaipart nemzetközi szinten is reprezentatív módon bemutató regionális kiállításra. Azért esett a választás a SIRHA-ra, mert ennek a kétévente Lyonban megrendezett nemzetközi eseménynek már létezik regionális változata, például Isztambulban, Sanghajban és Genfben is – mondta Ganczer Gábor, a kiállítást rendező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója.

– A bemutató alapvető célja az, hogy a SIRHA Budapest regionális nemzetközi találkozóhely legyen. Emellett elvárásként fogalmazódott meg a magyar szakemberek részéről, hogy a SIRHA ne csak árumustra, hanem szakmai fórum is legyen, ahol a különböző konferenciákon, fórumokon alkalom adódik a véleménycserére, ismeretszerzésre és a szakmai újdonságok megismerésére – tette hozzá Tihanyi Klára, a kiállítás igazgatója.

– Fontosnak tartjuk a vendéglátás, a gasztronómia és az élelmiszeripar megújulási folyamatában való részvételt, továbbá hozzá kívánunk járulni a magyar beszállítók kapcsolatainak fejlesztéséhez is. Ennek egyik fontos eszköze a SIRHA Budapest megrendezése, így a kiállítás megtartásához a Magyar Turizmus Zrt. mintegy 40 millió forinttal járult hozzá. Szükség van a magyar sertés-termékpálya szereplőinek segítésére, ez a kormány és a Vidékfejlesztési Minisztérium kiemelt programja. Ezért szervezik meg a magyar szakemberek és a külföldi áruházláncok képviselőinek találkozóját a kiállításon, segítve a magyar termékek piacra jutási lehetőségeinek szélesítését – közölte Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A SIRHA Budapest egyik jelentős kísérő rendezvénye lesz a Bocuse d' Or szakácsverseny magyarországi döntője, valamit az az innovációs verseny, amelyet a Hungexpo és a Trade Magazin közösen szervez a háromnapos kiállításon.

MTI