Hibrid hajtásláncot gyárt az Egyesült Államokban a Toyota

2017. október 2. Gyártás | Autóipar

Hibrid hajtáslánc gyártásába kezd az Egyesült Államokban a Toyota – tájékoztatta szeptember 29-én az MTI-t a Toyota Central Europe Kft.

A Toyota Motor 373,8 millió dolláros beruházással teszi alkalmassá 5 üzemét az Egyesült Államokban hibrid hajtáslánc gyártására, amellyel az Indiana államban készülő Highlander modellt szerelik fel.

Lexus prémium márkájával együtt a Toyota már több mint 11 millió hibrid hajtású autót értékesített világszerte, ezen belül az Egyesült Államokban 3 milliót. 

A Toyota/Lexus világszerte 34, Európában pedig 16 különböző hibrid modellt tart termékpalettáján. A Toyota 2020-ra a hibird modellekre 50%-os részesedés elérését tűzte ki célnak eladásaiban. Európában ezt már közel sikerült is teljesítenie, hiszen eladásainak 40%-át már a hibrid modellek adják. A Lexus márkán belül pedig az arány 90%.

A hibrid hajtáslánc amerikai gyártását lehetővé tévő beruházással együtt a Toyota már közel felerészben teljesítette Akio Toyoda vezérigazgató 2017 januárjában tett ígéretét 10 milliárd dollár beruházására az Egyesült Államokban, hiszen január óta már 4,1 milliárd dollár beruházás mellett kötelezte el magát.

Forrás: MTI