Hétvégi kamionstop: hőség miatt felfüggesztve

Cimkék: ideiglenes felfüggesztés kamionstop

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból augusztus 5-én és augusztus 6-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium augusztus 4-én kiadott közleményében.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben az augusztus 5-6-i hétvégén. Az EMMI országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára azonban az érkező hőhullám miatt 3. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2017. augusztus 6-án éjfélig. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti. 

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Forrás: kormany.hu

Keresés
Kövessen minket facebookon