Hétszázmilliós fejlesztés a gyöngyösi ipari parkban

2013. március 8. Beruházás | Egyéb szektorok

Közel 700 millió forint értékű beruházás keretében egy 36 hektáros terület infrastrukturális fejlesztése kezdődött meg a gyöngyösi ipari parkban – jelentette be március 8-án a mátraaljai városban a Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

A társaság 346 millió forintos támogatást kapott a projekt megvalósításához az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programja keretében – közölte Nagy Rezső a beruházás megkezdése alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A fejlesztés révén 10 vállalkozás befogadására alkalmas közművesített terület jön létre – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy a munkálatok során nagy teljesítményű transzformátorállomást helyeznek üzembe, kiépítik az elektromos, a víz- és a szennyvízhálózatot, a közvilágítást, illetve az ipari tevékenységet kiszolgáló utakat alakítanak ki a területen. Az infrastruktúrát a tervek szerint a nyár végén adják át – mondta az igazgató.

Réthy Béla, az önkormányzat alpolgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg is zajlik egy nagy amerikai központú multinacionális cég beruházásának megvalósítása az ipari parkban; a többi között e társaságot is szolgálja majd a most megkezdett fejlesztés. Az átadás után több száz új munkahely jön létre az ipari parkban – fűzte hozzá. Amint az alpolgármester elmondta, ugyanakkor más befektetőkkel is tárgyal az ipari parkot üzemeltető társaság és az önkormányzat.

A Gyöngyösi Ipari Park Fejlesztő Kft. 75,5%-át a belföldi magánszemélyek által működtetett Hatana Kft. birtokolja. A Baráth Consulting Zrt. 19,5%-os, a gyöngyösi önkormányzat pedig 5%-os tulajdonrésszel rendelkezik.

MTI