Háromszázmilliós logisztikai fejlesztés

2013. május 28. Beruházás | Egyéb szektorok

A tésztagyár csomagolókapacitásának növelését, valamint az alapanyagok és a késztermékek raktárának automatikus összeköttetését valósítja meg egy 330 millió forintos beruházással a Gyermelyi Logisztikai Kft. – mondta el a Gyermelyi Zrt. marketingigazgató-helyettese május 28-án az MTI-nek.

Bokros Gábor közlése szerint a logisztikai vállalkozás mintegy 241 millió forint értékben csomagoló-, rakodó- és emelőgépeket vásárol, valamint 93 millió forintot fordít építési feladatokra. A társaság a beruházáshoz 116 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült uniós és magyar költségvetési forrásokból. A lisztcsomagoló és a készterméktároló összeköttetésének megvalósításával teljesen automatikussá válik a betárolás, az új rendszer segítségével alacsonyabb csomagolási, logisztikai költségek mellett nagyobb hatékonysággal lesz képes működni a társaság.

A Gyermelyi Logisztikai Kft. a Gyermelyi Zrt. 100%-os tulajdona. A tésztagyártással, liszt és tojás előállításával, valamint vetőmagtermeléssel foglalkozó cégcsoport az alapanyag-termeléstől kezdve a végtermékek értékesítéséig szinte mindent saját kézben tart. A közvetlenül 437 főt foglalkoztató, teljes egészében magyar magántulajdonban lévő cég évi 23 000 tonna tésztát gyárt, amelynek 90%-át belföldön értékesíti. A Gyermelyi tészta Magyarország piacvezető márkája, közel 33%-os részesedéssel. A Gyermelyi Zrt. konszolidált árbevétele 2011-ben 18,6 milliárd, 2012-ben 18,1 milliárd forint volt. Beruházásokra 2011-ben 2,2 milliárd, 2012-ben pedig 4,1 milliárd forintot fordítottak.

MTI