Hamburgi Intralogisztikai Csúcstalálkozó

2013. november 6. Logisztika | Egyéb szektorok

2013. október 14. és 16. között a hamburgi Hotel Atlanticban került megrendezésre az európai logisztikai szakemberek nemzetközi szimpóziuma. Ez a találkozó egy új rendezvénysorozat kezdete az intralogisztika és a hozzá kapcsolódó ágazatok számára. Az esemény megrendezője a hamburgi intralogisztikai specialista, a Jungheinrich AG.

Az első alkalommal, 2013. október 14. és 16. között, Hamburgban megrendezett eseményen egész Európából több mint 400 logisztikai szakértő vett részt. A rendezvény mottója: „The Future in Stock”. A találkozón a szakemberek előadásokat hallhattak a gazdasági és társadalmi „megatrendekről”, valamint az intralogisztikára vonatkozó kérdések és válaszok kerültek megvitatásra. A rendezvény résztvevői az ágazat szakértői, ügyfelek, üzletfelek és a Jungheinrich beszállítói voltak. A megjelentek bepillantást nyertek a menedzsment együttműködésébe, innovatív technológiákba és a munkaszervezetek új koncepcióiba.  Figyelemmel kísérhették az alternatív jövőbeli perspektívákat és azok kihatásait a kereskedelemre és gazdaságra, valamint megismerhették egy globális társaság játékszabályait.

Az előadásokban megvilágításra kerültek azon termékfejlesztések és szolgáltatási koncepciók, amelyekben a jelenlegi és jövőbeni trendek visszaköszönnek. – Az intralogisztika immár 60 éve a hivatásunk és a szenvedélyünk. Ez az összejövetel azért került megrendezésre, hogy ágazatokat átfogó információ- és gondolatcserét valósíthassunk meg – mondta Hans-Georg Frey, a Jungheinrich AG igazgatótanácsának elnöke.

Az idei találkozón szakmai előadást tartott Prof. Dr. Hans-Jörg Bullinger, a Fraunhofer Társaság egykori elnöke, Prof. Peter Wippermann, trendkutató és Dr. Jan Dietrich Müller, a Deutsche Post DHL szenior alelnöke.  A Jungheinrich AG részéről Dr. Klaus-Dieter Rosenbach, a Jugnheinrich AG igazgatótanácsának technológiáért felelős tagja, valamint Dirk Schulz, a Jungheinrich AG központi vevőszolgálati vezetője adott elő. A rendezvény moderátora Conny Czymoch újságíró volt. Köszöntőt mondott Dr. Karl-Joachim Dreyer, a Hamburgi Sparkasse AG felügyelőbizottságának egykori elnöke.

A találkozó harmadik napján a résztvevők megtekinthették a Jungheinrich szeptember elején hivatalosan is felavatott alkatrészellátó központját Kaltenkirchenben. Ez egy konkrét példája az alapvető trendek alkalmazásának, amely a csúcstalálkozó középpontjában is állt. – A kaltenkircheni nagy projekt a Jungheinrich kompetenciájának demonstrációja az intralogisztika területén. Bizonyíték arra, hogy az üzemen belüli folyamatok céltudatos megszervezése nagy lehetőségeket kínál. A hatékonyság növelése érdekében jelentősen csökkenthetőek a költségek, hogy időt és energiát takarítsanak meg, és így a nemzetközi versenyben döntő tényezőként játsszanak szerepet az előny megszerzésében. Ez egy olyan téma, melynek folytatása lehet a 2. Hamburgi Csúcstalálkozó – emelte ki Hans-Georg Frey.