Gyógyszeripari inkubátorház épült Nagytarcsán

2013. március 1. Beruházás | Gyógyszeripar

Gyógyszeripari inkubátorházat épített Nagytarcsán az EU Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft. európai uniós támogatással – közölte a cég ügyvezető igazgatója február 28-án az MTI-vel.

Vámosi Béla tájékoztatása szerint a központ több mint 208 millió forintból épült meg, az uniós pályázaton elnyert összeg fele vissza nem térítendő támogatás. A nettó 1040 m² alapterületű gyógyszeripari inkubátorházban főként a forgalmazók, a generikus gyógyszerek előállításával, illetve a gyógyszer-törzskönyvezéssel foglalkozó cégek, valamint patikákat üzemeltető vállalkozások kapnak majd helyet. Szoros és állandó együttműködésüket kívánja könnyebbé és hatékonyabbá tenni a most elkészült inkubátorház.

Az igazgató közlése szerint az építkezés során nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelemre, szélenergiát, LED fényforrásokat használnak, és a csapadékvizet is hasznosítják. A 2004-ben alapított, főként gyógyszer-nagykereskedelemmel foglalkozó, magyar tulajdonú EU Pharma Kft. tavalyi árbevétele 3 milliárd 900 millió forint, nyeresége 120 millió forint volt. Jelenleg 24 főt foglalkoztatnak, a létszám folyamatosan bővül.

MTI