Geotermikus kutak fúrásába kezd a Hansa-Kontakt Inv. Kft.

2013. április 5. Beruházás | Egyéb szektorok

Új üzletágként, az eddigi logisztikai tevékenység mellett geotermikus kutak fúrásába kezd uniós támogatással a szegedi Hansa-Kontakt Inv. Kft. – tájékoztatta a vállalkozás április 3-án az MTI-t.

A három magyar vállalkozás tulajdonában lévő Hansa-Kontakt Inv. Kft. 2007. október 1-jén alakult. A cég fő tevékenysége a raktározás, szállítmányozás, amelynek fejlesztésére 2009-ben 4 milliárd forintos beruházással, részben uniós források felhasználásával 30 000 m²-es logisztikai központot épített fel az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjánál található Szeged Ipari Logisztikai Központ (SZILK) területén. A vállalkozás megalakulása óta a gazdasági válság ellenére is töretlenül fejlődik: nettó árbevétele 2009-ről 2010-re megtriplázódott, meghaladta a 1,5 milliárd forintot, 2012-re pedig 2,3 milliárd forintra nőtt.

A társaság a további fejlődés érdekében az eddigi logisztikai tevékenysége mellé újabb ígéretes piaci és befektetési lehetőséget keresett, amit a megújuló energiaforrások, és ezen belül is a Magyarországon rendkívül kedvező adottságokkal bíró geotermikus energia hasznosításában talált meg. A cég új üzletágát, a geotermikus kutak fúrását 2013 második negyedévében kívánja elindítani. Az új tevékenység beindításához szükséges korszerű geotermikus fúróberendezés megvásárlásához a Hansa-Kontakt Inv. Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának részeként kiírt Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása pályázat keretében közel 450 millió forint uniós támogatást kapott, a beruházás teljes költsége 1,883 milliárd forint.

A társaság jelenleg csaknem 240 embert foglalkoztat, az új geotermikus kútfúrási üzletág létrehozásával pedig 30 további munkahelyet hoznak létre – áll a cég közleményében.

MTI