Forwarders Plaza

2013. január 31. Logisztika | Egyéb szektorok

Január 30-án hivatalosan is megnyitotta kapuit Törökbálinton a Forwarders Plaza, iroda- és raktárépület, amely komplex szolgáltatást nyújtva, egyedi igényekhez is alkalmazkodva, magas színvonalú irodákkal várja bérlőit, elsősorban a szállítmányozással, fuvarozással, logisztikával foglalkozó kis- és középvállalkozásokat.

Az 1997 és 2001 között, skandináv stílusban épült komplexum Törökbálint, Biatorbágy és Budaörs határán fekszik, az M1-es, az M7-es és az M0-ás autópálya találkozásánál, 40 000 négyzetméteres földterületen. A MEYER & LEVINSON Kft. a projekt révén az – eredetileg egy skandináv gyógyszeripari cég által megálmodott – épületegyüttesnek most új funkciót kíván adni.

Az épületet kifejezetten a szállítmányozás, fuvarozás területén működő, illetve a logisztikában valamilyen formában érdekelt cégeknek szánják, egyrészt az elhelyezkedése és a kialakítása miatt, másrészt pedig azért, mert ehhez hasonló még nincs a környéken. A koncepció szerint a Forwarders Plaza a logisztikai ingatlanok piacán tátongó űrt hivatott betölteni, mivel jellemző módon az óriási raktárakhoz tartozó irodák és parkolók méretével mindig probléma van, és kevés a bérelhető irodahelyiség. Aki raktárat üzemeltet, vagy a raktárüzemeltetéshez valamilyen formában kapcsolódik, az rendszerint raktárterületet akar bérbe adni, nem irodát. A vállalkozás ötletgazdái ezt megfordították, és elsősorban a szállítmányozó, fuvarozó kis- és középvállalkozások számára kínálnak új alternatívát.

Az ingatlan területi elhelyezkedése szempontjából egyedülálló adottságokkal büszkélkedhet: nemcsak Budapestről, hanem az ország bármely pontjáról jól megközelíthető, a West Gate Business Park (logisztikai-, raktár- és irodaközpont) és a Törökbálinti-tó szomszédságában fekszik, az egyik oldalról pedig egy saját erdő határolja. Budapesttől mindössze 15 percre, a Budapest Airporttól 30 percre, míg Bécstől 120 percre található, de vonzáskörzetébe tartozik többek között Székesfehérvár (30 perc), Veszprém (60 perc) és Tatabánya (30 perc) is. Mindamellett, hogy a Forwarders Plaza közlekedési szempontból kimagasló paraméterekkel bír, az itt dolgozóknak nem kell lemondaniuk a zöldövezeti környezetről sem.

Az ingatlanhoz ráadásul teniszpálya, továbbá szauna és egy hétvégi ház is tartozik. A terület nagysága az épület méretéhez képest lehetővé tette, hogy óriási parkolót alakítsanak ki, 150 parkolóhely áll rendelkezésre, továbbá konyha, 10 teljesen berendezett tárgyalóterem és egy konferenciaterem. Az épület elrendezése nagyon érdekes; tekintettel arra, hogy csupán kétemeletes, nagyon hosszú lenne elsétálni a parkolótól a túloldalon lévő bejáratig, éppen ezért az alkotók két parkolót és két recepciót alakítottak ki, ezzel is megkönnyítve az itt dolgozók mindennapjait.

A komplexum több mint 200 darab 10-12 négyzetméteres irodával rendelkezik, de 4000 négyzetméteres helyiség is bérelhető, továbbá tárgyalótermei is igénybe vehetők. Az 5500 négyzetméteres irodaház mellett egy 1500 négyzetméteres raktárépület helyezkedik el, amely ideális a magas értékű, de kis területet elfoglaló áruk raktározására. Mindemellett a beköltöző cégek élhetnek az egyéb, helyben nyújtott, jogi és gazdasági szolgáltatásokkal is, lehetőség van ugyanis igénybe venni többek között jogi tanácsadást, pénzügyi és adózási tanácsadást, befektetési tanácsadást, továbbá biztosítanak a megrendelők számára könyvelést, bérszámfejtést és könyvvizsgálati tevékenységeket is.