Félmilliárd forintos fejlesztés a tatabányai ASG-nél

2014. június 3. Beruházás | Egyéb szektorok

A tatabányai ASG Kft. félmilliárd forintot fordít gépgyártó üzemének fejlesztésére, új megmunkáló központot vásárolnak és integrált vállalatirányítási rendszert vezetnek be – adta hírül a cég ügyvezetője június 3-án.

– Egyik legjelentősebb gépbeszerzésünk egy számítógép vezérlésű szerszámgép, amely 6 méter széles és 2 méter magas acélszerkezetek megmunkálására képes. A fejlesztéshez cégünk pályázaton nyert 60%-os támogatást. Az utóbbi hónapokban mintegy 30%-kal nőtt vállalatunk rendelésállománya, ezért 50 új munkatársat tudnánk azonnal alkalmazni. Jellemzően lakatost, hegesztőt, horizont esztergályost és gépgyártásban járatos üzemmérnököket keresünk. Mivel egy munkásszállót is kialakítottunk a gyár területén, munkaerőgondjaik megoldására a határon túli területekről is toborzunk jelentkezőket – mondta Sólyom Ferenc.

Az ASG korábban a tatabányai szénbányák központi műhely-üzeme volt, ma 95%-ban exportra termelő vállalat, 200 saját és 75 kölcsönzött dolgozóval. A vállalat 2013-ban 2,8 milliárd forint árbevételt ért el.

Gyártanak hidraulikus ollókat földmunkagépekhez, autódaruk teherviselő alkatrészeit, földalatti bányagépek acélszerkezeteit, illetve tengeri kotróberendezéseket. A termékek nagy része egyedi, vagy kis szériában gyártott munkadarab. Vevőik között megtalálható az Atlas-Copco, a Caterpillar, a Joy, a Sandvik és a Terex Demag is.

MTI