Felépült a Rovitex gyártóközpontja Pécsen

Cimkék: beruházás forgalmazó gyár gyárátadás gyáregység gyártás központ logisztikai központ támogatás textilipar

Befejeződött a napokban a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a Rovitex gyártó- és logisztikai központjának építése Pécsen – közölte a társaság pénzügyi vezetője február 25-én.

Szabó Márk elmondta: a Rovitex Homedeco Group anyavállalata, a Rovitex Hungária Kft. által megvalósított 700 millió forintos, ebből 190 millió forint európai uniós pályázati támogatást élvező fejlesztés eredményként felépült 4000 m²-es ingatlanban logisztikai feladatokat látnak el, és tavasztól teljes kapacitással félkész, valamint kész függönyöket is gyártanak, csúcstechnikát képviselő berendezésekkel.

A Rovitex a gyártóközpont tavaly áprilisi alapkőletételekor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a beruházásnak köszönhetően a 85 embert alkalmazó cégcsoport 53-ról 70-re növeli hazai dolgozói számát, továbbá a vállalat gyorsasága, az általa előállított áruk minősége és a precizitás megfelelő versenyelőnyt biztosíthat a távol-keleti olcsó munkaerőn alapuló termékekkel szemben, s terveik szerint egész Európát ellátják majd a Pécsen készülő függönyökkel.

Az 1996-ban alakult magyar tulajdonú, pécsi központú, elsősorban lakástextil-gyártással, valamint nagykereskedelemmel foglalkozó Rovitex 22 országban értékesíti termékeit, 6 európai államban képviselete is van. Saját márkája a Rovitex, a Galant Gardinen és 4 éve a Gardénia is. A cégcsoport 2012-ben az előző évit 8,4%-kal meghaladó, mintegy 2,46 milliárd, 2013-ban pedig mintegy 2,14 milliárd forint árbevételt ért el. Szabó Márk elmondta, hogy az idén növekedést várnak.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon