Fejlesztő beruházással növelné kínai eladásait a PSA

Cimkék: autóipar DS Kína. beruházás PSA

Gyártásfejlesztő üzemberuházással kívánja fellendíteni kínai üzletét a francia PSA Group autóipari konszern – számolt be június 9-én az Automotive News Europe hírportál.

A PSA Group 500 millió eurós gyártásfejlesztő beruházásról írt alá szerződést kínai együttműködő partnerével, a Changan Automobile vállalattal a DS modelleket gyártó sencseni üzem termelésének a fokozása céljából. A PSA szóvivője elmondta, hogy a gyártásfejlesztő beruházás célja a termékpaletta bővítése kis-haszongépjármű és pick-up modellekkel, valamint a Changan saját modelljeivel. A beruházást egyenlő arányban finanszírozzák a felek.

A PSA és a Changan 5 évvel ezelőtt lépett együttműködésre a DS márka kínai piacra bevezetésének tervével. A mostani fejlesztési program 2018-tól évente egy új DS modell bemutatását irányozza elő, 2019-től plug-in hibrid és teljesen elektromos modelleket is beleértve. 

A PSA értékesítési nehézségekbe ütközött a kínai piacon a belföldi márkák által árban és minőségben támasztott egyre élesebb konkurencia, valamint a SUV és crossover modelleket favorizáló vásárlói preferenciák miatt. 
A PSA eladásai az idei első négy hónapban 48%-kal estek vissza Kínában és Délkelet-Ázsiában. A DS prémium modelljeinél a csökkenés 67%-os volt. 

A PSA két közös vállalatot tart fenn Kínában. A Dongfeng Motor vállalattal létesített közös vállalata 562 000 autót gyártott tavaly, kevesebbet a 2015-ös 688 000-nél. A Dongfeng 13%-os részesedéssel rendelkezik a PSA konszernben. 

A Changan vállalattal létesített közös vállalata ennél jóval kisebb. A 2013 óta termelő sencseni PSA-Changhan üzem évi 200 000-es gyártási kapacitással rendelkezik, de tavaly mindössze 15 000 autó gördült le a szalagokról, 2015-ben pedig 22 000.

MTI

 

Keresés
Fókuszban
StoreVan – a tökéletes mozgó műhely kialakításához
A Logi-Store Kft. portfóliója nemrégiben új termékcsoporttal bővült. A logisztikai háttérszolgáltatással foglalkozó vállalat megkezdte a StoreVan termékek magyarországi forgalmazását, tervezését és teljes körű beépítését.
Tovább »
A Supply Chain Monitor szaklap főszerkesztője a nemzetközi IFOY Díj zsűritagja
Idén 5 új taggal bővült az IFOY Díj nemzetközi zsűrije. Az újonnan kinevezett zsűritagok közé Magyarország képviseletében Rapi-Jaubert Szilviát, a Supply Chain Monitor szaklap főszerkesztőjét is beválasztották.
Tovább »
Kövessen minket facebookon