Fejlesztette baromfifeldolgozóit a kisvárdai Master Good Kft.

2016. szeptember 28. Egyéb | Egyéb szektorok

Állami segítséggel, összesen 878 millió forintból fejlesztette baromfifeldolgozóit a kisvárdai Master Good Kft., amely a Nagyvállalati Beruházási Támogatási (NBT) Program keretében 439 millió forint támogatást kapott.

A Master Good Cégcsoporthoz tartozó társaság támogatásáról szóló okiratot szeptember 28-án adta át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a felső-szabolcsi kisvárosban.

A társaság a kisvárdai és petneházi baromfifeldolgozó üzemeiben hajtott végre műszaki-technológiai fejlesztéseket, a pályázat segítségével 103 munkavállalóval bővítette dolgozói létszámát. Az eseményen Bárány László, a cégcsoport tulajdonosa, a Master Good Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházási összegből korszerű csomagológépeket vásároltak, ami jelentősen javítja a társaság versenyképességét és termelési kapacitását.

Említést tett arról, hogy folyamatban van egy másik, közel 9 milliárd forint értékű üzembővítés is, a jelenleg 70%-os készültségű beruházást várhatóan 2017. június végén fejezik be.

Az 1900 embert foglalkoztató, többek közt baromfitenyésztéssel- és feldolgozással foglalkozó Master Good Cégcsoport ebben az évben 100 000 tonna csirkét dolgozott fel, keltetőtelepein 450 000 szülőpár tyúkot tenyésztenek, 65 millió tojást keltetnek ki, a kikeltetett 52 millió darab csibét pedig saját baromfitelepeken és csirkehizlaló telepeken nevelik fel.

A Master Good Kft. 2015-ös konszolidált nettó árbevétele 45,4 milliárd forint, mérleg szerinti eredménye pedig több mint 1,6 milliárd forint volt.

MTI