Európai színvonalú légtechnikai gyártóüzem épül Csongrádon

2014. április 22. Beruházás | Egyéb szektorok

Hatezer négyzetméteres, európai színvonalú légtechnikai gyártóüzemet épít a Csongrád Környezetvédelmi Ipari Park területén a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. – jelentette be április 18-i sajtótájékoztatóján a cég vezetése Csongrádon.

– A 845 millió forint összköltségvetésű fejlesztési elképzelést a saját tulajdonú 15000 m2-es ingatlanon valósítjuk meg. A projekt az önerő mellett 507 millió forint vissza nem térítendő uniós és hazai forrásból valósul meg – mondta Prokop Miklós, a CLH Kft. ügyvezetője.

A cég eddig hűtés- és klímatechnikai, valamint épületgépészeti rendszerek szerelésével és telepítésével foglalkozott, mostantól azonban a szükséges alkatrészek nagy részét maguk gyártják majd, ezzel bővítve a termékkört. Így egyebek mellett fém légcsatornákat, hangcsillapítókat, légmennyiség-szabályozókat, esővédő zsalukat, fémrácsokat, rácsokat, elszívókat, légszelepeket, dobozokat, tűzvédelmi berendezéseket tudnak gyártani. Emellett olyan innovatív termékeket is terveznek előállítani, amelyek már exportpiacon is megállják a helyüket.

A fejlesztés közvetett célja az eddig csak hűtés-, és klímarendszereket szerelő és telepítő cég piaci potenciáljának erősítése, közvetett hatása pedig a kistérség foglalkoztatási helyzetének javítása. A vállalások szerint ugyanis 67 helybeli szakembert alkalmaznak majd a gyárban.

A 6000 m2-es gyártóüzem mellett 1154 m2 irodahelyiséget, 750 m2 fedett tárolót építenek, illetve a telekhatáron belül kiépítik az infrastruktúrát. A beruházás már megkezdődött, a projekt befejezését jövő év elejére tervezik.

A CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. 1989-ben alakult. A cég 250 főt foglalkoztat országosan a hűtés-, klímatechnikában és épületgépészeti kivitelezésben. Tavalyi árbevételük meghaladta a 7 milliárd forintot.

MTI