Európa legnagyobb turbinalapát-gyára épül

2017. június 21. Gyártás | Elektronikai ipar

Új típusú gázturbinalapátok gyártását kezdi meg 2019-től Magyarországon a Siemens, a vállalat Késmárk utcai telephelyén 10 milliárdos beruházás részeként egy 10 000 négyzetméteres csarnok épül.

Folytatódnak a Siemens Zrt. Power and Gas budapesti üzemének bővítési munkálatai. A vállalat korábban 2500 m2-nyi gyártóterülettel már bővítette a telephelyet, most pedig kezdetét veszi egy újabb, 10 000 m2-es csarnok felépítése is. A 10 milliárd forintos beruházással 150 új műszaki szakembernek nyílik új álláshely. A kivitelezési munkálatokat magyarországi vállalkozások végzik, az új gyártóterületen várhatóan 2019-től készítik az új típusú gáz- és gőzturbinalapátokat.

– A Siemens immáron 130 éve van jelen beruházóként Magyarországon, ez a folyamatosság biztosítja vállalatunk sikereit. A magas minőségű munkát jelentő turbinalapátok gyártásához 50 magyar munkatársunk már most is a berlini gyárunkban tanul, hozzájuk további 9 kolléga csatlakozik – mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója az új gyártócsarnok június 20-i alapkőletételén.

A folyamatos fejlesztésnek és portfolióbővítésnek köszönhetően a Késmárk utcai telephely Európa legnagyobb turbinalapát-gyárává, valamint a Siemens globális kompetenciaközpontjává vált.