Eszközfejlesztés a Veritas Dunakiliti Kft.-nél

2014. március 25. Gyártás | Egyéb szektorok

A Veritas Dunakiliti Kft. negyedmilliárdos fejlesztés keretében gyártó- és információtechnológiai eszközöket vásárolt, emellett dunakiliti telephelyén infrastrukturális beruházásokat hajtott végre – közölte az autóipari alkatrészgyártó cég március 25-én az MTI-vel.

A járműipar számos nagy cégének, elsősorban a Volkswagen-csoportnak beszállító társaság 52 millió forintos támogatást nyert a projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán. A cég Európa legnagyobb motortéri üzemanyag-vezeték gyárát működteti, fő tevékenysége üzemanyag-, olaj- és levegővezetékek, vezetékrendszerek összeszerelése, valamint gumivulkanizálás.

A projekt keretében ellenőrzősablonokat, nyomáspróbázó gépeket, mega-wifit, laboreszközöket, mérőeszközöket, valamint extrém környezeti behatásokat szimuláló eszközöket szereztek be. Emellett négy új munkahely is létrejött a társaságnál.

A Veritas Dunakiliti Kft. február elején adott tájékoztatást arról, hogy tízmilliárd forint feletti árbevétellel zárta a tavalyi évet. – A társaság tavaly mintegy 9,7 milliárd forintos árbevételt tervezett, ezt a bővülő megrendelés-állománynak köszönhetően sikerült 5-5,5 %-kal meghaladni. 2013-ban 30 fővel 1030-ra bővült a foglalkoztatottak száma, de még nő a létszámigényünk. A kft. idén 2-3 %-os forgalombővülést tervez – mondta Jáger Tibor ügyvezető igazgató.

A társaság anyavállalata, a németországi Gelnhausenben működő Veritas AG az MTI-t korábban arról tájékoztatta, hogy 2014-re 598 millió euró körüli árbevétellel számolnak. A Veritas saját üzemmel van jelen a kínai piacon, emellett az európai, az amerikai és mexikói terjeszkedési lehetőségekre összpontosít.

MTI