Elektronikai fejlesztés több mint 160 millió forintból

2014. január 27. Beruházás | Elektronikai ipar

A Balluff Elektronika Kft. 62 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatási rendszeréhez benyújtott Ernyő pályázatával, a 162,7 millió forint összköltségű beruházással új szenzortechnikai elvek kidolgozása és az így megszerzett ismeretek alapján új ipari érzékelők fejlesztése valósul meg – közölte a cég január 27-én.

A Balluff csoport által gyártott, az ipari automatizálásban széleskörűen használt szenzorok jelentős részét a veszprémi gyárban fejlesztik. A kitűzött termékfejlesztési célokat a több mint 40 felsőfokú végzettséggel rendelkező fejlesztőmérnökére alapozva, a fejlesztési részleg további folyamatos bővítésével tudja elérni a vállalkozás. A magas műszaki színvonal biztosítása szükségessé teszi a speciális eszközökbe, szoftverekbe történő beruházásokat is – áll a cég közleményében.

Új fejlesztésű termékeivel a társaság bővíteni akarja piaci részesedését az élelmiszeripar, a gyógyszeripar és az energetika területén. A kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeképpen pedig további új szabadalmi bejelentésekkel is számolnak.

A Balluff Elektronika Kft. a németországi Balluff Gebhard Holding GmbH magyarországi leányvállalata. A cég közlése szerint a március végén záródó tavalyi pénzügyi évet még nem zárta le, 2012. évi árbevétele 15,4 milliárd forint volt, átlagos állományi létszáma 551 fő.

MTI