Együttműködési megállapodást írt alá a Continental és a Szent István Egyetem

Cimkék: Continental együttműködés felsőoktatás Szent István Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a Szent István Egyetem (SZIE) és a Continental cégcsoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. december 6-án, Gödöllőn.

Tőzsér János, a SZIE rektora elmondta, a cég segíti az egyetemen tanuló hallgatók elméleti és gyakorlati képzését, és így a későbbi sikeres elhelyezkedésüket. Hozzátette, az egyetem elkötelezett a szakemberek utánpótlásának biztosításában, valamint a magasabb szakmai színvonalú képzésben, amelyhez hozzá tartozik a megállapodás révén létrejövő gyakornoki program, egy speciális ösztöndíj, valamint a szakmérnöki képzések elindítása.     

Magyar László, a kft. cégvezetője arról beszélt, hogy a Continental mint technológiai vállalat szerepet vállal a jelen és a jövő tehetségeinek gyakorlati képzésében, hozzájárulva ezáltal a fenntartható fejlődéshez.     

Molnár András, a cég HR-menedzsere kitért arra, hogy vállalatuk Magyarországon két telephelyen közel 3500 embernek ad munkát, fontos számukra a fenntarthatóság, valamint, hogy minél korábban megtalálják a jövő tehetséges szakembereit.     

Magyar Ferenc, a SZIE kancellárja kifejtette, hogy az ilyen együttműködések révén juthat a magyar ipar gyakorlatorientált és felkészült szakemberekhez.     

A Continental cégcsoporthoz tartozó kft. honlapja szerint a cég 1995 óta van jelen Magyarországon Makón és Vácon, ahol hűtő- és fűtőtömlők gyártásával, valamint az autóipar számára üzemanyagtömlők előállításával foglalkoznak a gumi- és műanyagipari technológiák vezető specialistájaként. A cég két telephelyén a termelés összesen több mint 35 000 négyzetméteren folyik 3500 alkalmazottal.

Forrás: MTI

 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon