Egymilliárdos csomagolóipari technológiai fejlesztés

Cimkék: beruházás csomagolástechnika csomagolóanyag csomagolóipar fejlesztés gyár gyártás leányvállalat műanyagipar pályázat támogatás technológia technológiafejlesztés

Több mint 1 milliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. – közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató január 21-én.

A Resilux N. V. Belgium leányvállalataként működő társaság a beruházáshoz 378 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Komplex vállalati technológiai fejlesztés elnevezésű pályázatán. A vállalkozás Netstal fröccsöntő gépsort, ahhoz kapcsolódó robotberendezéseket, alapanyag-szárítót, rázó- és antisztatizáló berendezést, valamint fröccsöntő szerszámokat, egységeket vásárolt. Emellett kialakíttatta a tuzséri telephely tűzvédelmi rendszerét és termelői infrastrukturális fejlesztéseket is megvalósított.

Hifner Judit elmondta, hogy a most lezárult projekt nyomán a belga anyavállalat után elsőként a tuzséri gyárban indították el a háromrétegű falvastagsággal rendelkező multilayer előformák gyártását, amit a 21. század csomagolóanyagának tartanak a szakemberek. Hozzáfűzte, hogy a stratégiai döntésben szerepet játszott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei üzem magas műszaki színvonala és hatékony működése is. A fejlesztés, tekintettel a robotberendezésekre, kisebb létszámfejlesztést eredményezett Tuzséron, ahol most 51-en dolgoznak. A kft. budapesti központjában pedig 9 az alkalmazottak száma.

A Resilux Közép Európa Csomagolástechnikai Kft. 2001-ben alakult, tuzséri üzemében standard PET-, illetve a vevői igények alapján tetszőleges fajtájú előformákat gyárt. A termékskálában mintegy 60 – elsősorban ásványvizes, üdítőitalos és étolajos palack – előforma szerepel, de a háztartási vegyipari termékek és az alkoholos italok, főként a sör csomagolóeszközeinek piaca is fokozatosan bővül. A Resilux Kft. árbevétele az előzetes adatok szerint több mint 12 milliárd forint volt 2013-ban, és szolid nyereséget is elért a cég – mondta az ügyvezető igazgató. Hozzátette, hogy az idén hasonló vagy 5%-kal növekvő árbevételt várnak, és nyereségre számítanak.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon