Egymilliárdos beruházás

2013. június 27. Beruházás | Egyéb szektorok

Egymilliárdos beruházással bővítette gyártókapacitását a mosonmagyaróvári Wahl Hungária Kft., amely a fejlesztéstől jelentős létszámnövelést is vár – adta hírül június 27-én az MTI.

A társaság június 26-i közleménye szerint a 983 millió forintos beruházáshoz az Új Széchenyi Terv pályázatán 295 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert el a 20 éve működő vállalkozás. A szépség- és a fodrászipar számára készített termékeket gyártó társaság üzeme ennek keretében egy 2400 m²-es gyártócsarnokkal bővült. Emellett a termeléshez szükséges korszerű, új eszközöket szereztek be. Gépparkjuk így stancoló, sorjátlanító, kettősanyag-csévélő, anyagegyenesítő, tekercsadagoló, sík és profilköszörű eszközökkel, fröccsöntő gépek, szelektív forrasztó nitrogén generátorral, csévélő és darabológéppel gyarapodott.

A beruházás megvalósítására a megnövekedett kereslet miatt volt szükség olyan céllal, hogy a cég termékfejlesztéssel és termelőkapacitásának növelésével az európai piacon is vezető szerephez jusson. Közlésük szerint a fejlesztés hatásaként az elkövetkezendő néhány évben akár további 100 fővel növekedhet a cég jelenlegi 330-as dolgozói létszáma.

A Wahl Hungária Kft. által az igazságügyi tárca honlapján közzétettek szerint a vállalat tavalyi saját tőkéje 16,8 millió, jegyzett tőkéje 4,38 millió euró volt, mérleg szerinti eredménye 2,026 millió euró lett 2012-ben, szemben az előző esztendő 2,395 milliós adatával. Árbevételük 22 millió euróról 22,7 millió euróra emelkedett 2012-ben.

MTI