Egymilliárd forintból alakított ki új telephelyet Jászberényben a Káta CNC Kft.

2017. május 3. Gyártás | Autóipar

Több mint egymilliárd forintból, közel 500 millió forintos uniós pályázati támogatással új telephelyet alakított ki Jászberényben a fémmegmunkálással, kötőelem és közúti jármű, valamint járműmotor-alkatrészek gyártásával foglalkozó Káta CNC Kft. – adta hírül az MTI május 3-án.

A Pest megyei Szentmártonkátán működő, idén alapításának 20. évfordulóját ünneplő vállalkozás kapacitásbővítése a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatásával valósult meg.

– Az összesen 1 milliárd 28 millió forint értékű beruházás eredményeként modern eszköz- és gépparkkal, fejlett infrastruktúrával rendelkező telephelyet hoztak létre Jászberényben, mely lehetőséget teremt a vállalat bel- és külföldi terjeszkedésére, a magasabb piaci igények kielégítésére, továbbá a foglalkoztatotti létszám jelentős bővítésére – közölte az  ügyvezető az MTI-vel.     

– Az új jászberényi telephelyen CNC megmunkáló központokat, automata esztergagépet, stancoló célgépeket, stancszerszámokat, speciális daraboló gépeket, koordináta mérőgépet, és logisztikai eszközöket helyeztek üzembe, melyek a közvetlen munkahelyteremtés mellett a munkahelyek megőrzését is segítik – emelte ki Csányi János. Jelezte: a projekt eredményeként a cég éves átlagos statisztikai létszáma egyötödével, 120 főre nőtt.     

A Káta CNC Kft. termékeinek 95%-át exportpiacokon, 5%-át Magyarországon értékesíti. Éves árbevétele tavaly – kalkulált, még nem végleges adatok alapján – meghaladta a 9,5 milliárd, míg üzemi eredménye a 361 millió forintot. 

Idén a tervek szerint előbbi mutató megközelíti a 11,5 milliárd, míg utóbbi meghaladja majd a félmilliárd forintot. A társaság 2016-os árbevételének közel egynegyedét németországi, 22%-át norvég, 16%-át cseh, 12%-át lengyel, míg egytizedét spanyol értékesítésből realizálta. Ezen kívül szállított árut több más uniós országba, valamint Brazíliába, Kínába és Mexikóba is.

MTI