Csúcstechnológiával fejleszti gyártósorait a MarronePower

2013. szeptember 16. Beruházás | Egyéb szektorok

Idén 28 millió forintos beruházással fejlesztette magyarországi gyártósorait az ipari használatra szánt ponthegesztő elektródák gyártásával foglalkozó MarronePower Kft. – közölte a cég szeptember 15-én.

A japán robotgépes innováció megvalósításához a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán 40%-os, 11 millió forintos támogatást nyert. A 2009-ben alakult vállalat az ipar számára gyárt ponthegesztő elektródákat, különböző anyagokból: wolfram, wolfram-réz, molibdén és különféle rézötvözetek.

Barna László, a MarronePower Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a wolfram- és wolfram-réz elektródák pontos megmunkálása csak CNC-vezérlésű szikraforgácsolással végezhető el. A cég erre szolgáló gépparkja most új egységgel bővült. Barna László kiemelte, hogy a CNC-vezérlésű, japán Fanuc Robdrill megmunkáló központ világszínvonalon is a legkorszerűbbek közé tartozik.

Az elkészült munkadarabokat ezentúl helyben tesztelik, ami költséghatékony, ráadásul azonnali visszajelzéseket kapnak a minőségről. A gépbeszerzés után jelentősen erősödhetnek a cég piaci pozíciói, várhatóan 5%-kal javul az üzleti eredmény és a gyarapodó megrendeléseknek köszönhetően 2 fővel bővülhet a munkatársak létszáma – tette hozzá.

A jelenleg 13 főt foglalkoztató vállalkozás a válság ellenére növelte nyereségét tavaly: a korábbi 39-ről 55 millió forintra. A céginformáció adatai szerint az elektródagyártó árbevétele 2012-ben 253 millió forint volt.

MTI