Cégösszeolvadás

2013. január 16. Egyéb | Egyéb szektorok

A LINPAC Allibert és a Schoeller Arca Systems (SAS) egyesült, a műanyag újrahasznosítható szállítási csomagolóanyagok kategóriájában (RTP) a világ vezető cégévé lépve elő. A fúziót követően, miután a SAS részvényesei 9 hónappal korábban felvásárolták a LINPAC Allibert részvényeit, 2013. január 1-től a két vállalat Schoeller Allibert néven fut tovább.

A vevők ily módon a jövőben egy gyártótól vásárolhatnak sokkal több terméket az RTP kategóriáján belül. Mindazon felül, hogy az ügyfelek sokkal több újrahasznosítható csomagolási termékhez jutnak, a Schoeller Allibert cég alkalmazza az eddigi tapasztalatokat, különös figyelmet fordítva a 360° teljes körű kiszolgálásra. Így a vevők segítséget kapnak a különböző csomagolási fázisokban, kezdve a szállítási költségek elemzésétől, a dizájnon és a gyártáson át, egészen a termékek bérbeadásáig és újrahasznosításáig.

– A LINPAC Allibert és a Schoeller Arca Systems már testvércégként működött az OEP 2012 márciusában történt felvásárlása óta. Mivel nagyon jól kiegészítették egymást, adódott az ötlet, hogy a két céget eggyé olvasszák, ezzel ötvözve erősségeiket, tapasztalataikat, valamint az innovatív termékkategóriákat és a nevüket, így létrejött egy piacvezető cég az újrahasznosítható csomagolási kategóriában. A vevőink így hozzáférhetnek egy szélesebb körű termékportfólióhoz és egyszerűbb lett a rendelési folyamat is. Egy olyan világban, ahol nagymértékben függünk a logisztikától és a kiszállításoktól, illetve mindent becsomagolva szállítunk, nagyon fontos, hogy lecsökkentsük a környezet szennyezését, amelyhez a műanyag csomagolási hulladékok is nagyban hozzájárulnak. Az újrahasznosítható műanyag szállítási csomagolóanyagok használata gyorsan növekszik. Jelenleg a Schoeller Allibert olyan helyzetben van, hogy segíteni tud a vevőknek a különböző iparágakon belül, így könnyebben megtalálják a megfelelő rendszert a működésükhöz. Próbáljuk kiterjeszteni kínálatunkat a már meglévő piacokon, egy csoporton belül működni a részvényesek, az OEP és a Schoeller Iparág (SI) segítségével, s ez majd lehetővé teszi, hogy új iparágakba lépjünk be modern és innovatív termékekkel, valamint rendszerekkel. Nemcsak RTP-gyártók vagyunk, de a 360° teljes körű kínálattal a Schoeller Allibert gondoskodhat a csomagolási folyamatok minden lépéséről, segíthet a vevőknek minimalizálni a szállítási és csomagolási költségeket és javítani a beszerzési láncon – mondta Eric De Bokx, a Schoeller Allibert ügyvezető igazgatója.

A Schoeller Allibert jelenleg a világ vezető újrahasznosítható műanyag csomagolóanyagokat gyártó cége. Központja Hollandiában található, több mint 40 gyártóhelye van, illetve kereskedelmi hálózata szinte egész Európában, Amerikában és Ázsiában. A termékei közé tartoznak az összecsukható kis és nagy konténerek, műanyag raklapok, halmozható és egymásba rakható ládák, valamint tetők és görgős alvázak. Ide tartozik még az ismert Maxinest tálca, Maxipac egységek és a Magnum Optimum is. Ráadásul a Schoeller Allibert olyan rendszereket gyárt, amelyek alkalmazkodnak a vevők különleges igényeihez és a különböző iparágakhoz.

–  A mi üzletünk lényege a folyamatos újítás, a Schoeller Allibertnek van a legnagyobb kutatási és fejlesztési központja ebben az iparágban. A vevőink előnyeit élvezhetik a kutatásainknak, amelyek felkészítenek a jövő kihívásaira. A mai versenyképes piacokon a fő előnyt az ésszerű csomagolás jelenti, amely javíthat az eredményeken és költségeket csökkenthet ebben az iparágban. Valójában az újítások többségét a műanyag csomagolóanyagok területén a Schoeller Allibert fejlesztette ki – tette hozzá Eric De Bokx.

A Schoeller Allibert védjegy a LINPAC Allibert és a SAS cégek 60 évnyi csomagolási és szállítási tapasztalatait kombinálja a különböző iparágakból: autóipar, italok, gyógyszeripar, folyadékkezelés, élelmiszerszállítás, földművelés, kiskereskedelem, továbbá újrahasznosítás, hulladékkezelés.