Cégfúzió

2015. december 14. Egyéb | Autóipar

Az Autonet és az SAG egyesülésével egy 800 millió eurós árbevételű csoport jött létre. A tulajdonosok és a menedzsment folytatják a napi munkát – jelentették be december 11-én, sajtóközleményben.

Lezárult a Swiss Automotive Group (SAG) és az Autonet Group Holding egyesülése azzal, hogy a svájci autóalkatrész cég 51%-os részesedést szerzett a másik társaságban, míg az Autonetet alapító tulajdonosok továbbra is megtartják 49%-os részüket. A két csoport továbbra is önállóan, saját neve alatt működik tovább.

A két csoport együttesen már 7 országban van jelen, ezek: Románia, Magyarország, Szlovénia, Szlovákia, Svájc, Ausztria és Belgium. A két cég már régóta ugyanahhoz az európai bevásárlói csoporthoz, az év 14 milliárd eurót megmozgató ATR International AG-hez tartozik.

– Ezzel a lépéssel a szegmens legnagyobb európai résztvevői közé emelkedett a két csoport. Együttes erővel az Autonet megerősíti piacvezető státuszát Romániában, míg Magyarországon, Szlovéniában és Szlovákiában tovább növeli majd piaci részesedését. A most létrejött új nemzetközi cégcsoport kalkulált bevétele az elkövetkező néhány évben meghaladja majd az 1 milliárd eurót – mondta az egyesülésről az Autonet egyik alapító tulajdonosa, Lieb Mihály. A két cég már régóta ugyanahhoz az európai bevásárlói csoporthoz, az évi 14 milliárd eurót megmozgató ATR International AG-hez tartozik.

A tulajdonos hozzátette: az azonos üzleti modell és portfolió leegyszerűsítette a két cég egyesítését, így az Autonet piaci gyakorlata sem változik, továbbra is csak üzleti ügyfeleket szolgálnak ki, illetve nekik szolgáltatnak. Nem változik a menedzsment összetétele sem, és a két alapító, Lieb Mihály és Kondor Zoltán továbbra is napi szinten részt vesz a vállalatcsoport munkájában. Az Autonet holding magyarországi cége, az Autonet Import Kft. mintegy 280 munkatársat foglalkoztat, akiket már tájékoztattak a fejleményekről. A tulajdonosi szerkezet változása nem jár munkaerő leépítéssel.