Búcsúzunk dr. Karmazin Györgytől

Cimkék: Karmazin György nekrológ

Dr. Karmazin György, a BI-KA Logisztika Kft. alapító-tulajdonosa augusztus elsején, életének 51. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. A cég Facebook-oldalán közölt hír alatt több százan fejezték ki részvétüket a család és a kollégák felé; a váratlan veszteség miatti döbbenet általános.


Dr. Karmazin György (1966 - 2017)

Karmazin György személyében fontos egyéniséget veszített el a magyar logisztikai szakma is.

Az Autóközlekedési Szakközépiskolából szakmai tanulmányi versenyek helyezettjeként és kitűnő érettségivel egyenes út vezetett Karmazin György számára a BME Közlekedésmérnöki Kar rendszerszervező szakára. A diploma megszerzése után 7-8 évvel visszaült az iskolapadba, és elvégezte a szakmérnöki másoddiplomás képzést is nemzetközi szállítmányozási szakon.

A rendszerváltás lendületében, 1991-ben alapított családi vállalkozását szívós munkával, következetes építkezéssel vitte sikerre. A szolnoki székhelyű BI-KA Logisztika Kft. mára regionális jelentőségű, 180 főt foglalkoztató logisztikai szolgáltatóvá nőtt. Karmazin György azon kevés vállalkozók közé tartozott, akik képesek voltak levezényelni a generációváltást. 2013-ban fokozatosan átadta cégénél a napi menedzsment feladatokat, és stratéga szerepbe vonult vissza.

Mindig magasra tette a mércét maga előtt, gyakorlati sikerei mellett a logisztika elméletében is bizonyítani akart. 2014-ben doktori fokozatot szerzett a Szent István Egyetemen, nevét szakkönyvek, cikkek szerzőjeként is jegyzi a szakma.

Több szakmai szervezet munkájában vett részt tevékenyen, mindig hálózatokban gondolkodott, tudatosan építette és ápolta kapcsolatrendszerét. Önkéntesként és adományozóként is segített, ahol lehetősége nyílt rá.

Büszke szolnoki lokálpatrióta volt, megálmodta és megvalósította csapatával a Szolnoki Gazdásági Fórumot, ahol a régió üzletemberei adtak egymásnak találkozót. Nagyszerű gondolkodókat hívott előadónak Szolnokra, mivel maga is állandóan kereste azoknak a mestereknek a társaságát, akiktől tanulhatott.

Munkája elismeréseként számos személyes díjat kapott. Elnyerte a 2006-os Év Logisztikai Menedzsere címet, 2009-ben az Év Vállalkozója volt, egy évvel később, 2010-ben Magyar Gazdaságért Díjat kapott, 2014-ben Szolnok városának Ezüst Pelikán Díjasa lett.

Kitartást és fegyelmet a karatéból tanult, élsportolóként szép sikereket ért el: 1991-ben Európa bajnoki ezüstérmet szerzett, csapatban pedig hétszeres magyar bajnok volt. A karate fontos szerepet töltött be az életében, kiváló edzőként, példamutató vezetőjeként emlékeznek rá sporttársai.

„Engem az motivált, hogy valamiben kimagaslót nyújtsak, valami olyasmit csináljak, amit más nem tud olyan szinten ahogy én tudom.” – nyilatkozta egy interjúban, amikor megválasztották a Magyar Kyokushin Karate Szervezet ügyvezető alelnökének.

Folyamatosan fejlődni akart: a 2008-as gazdasági válság idején – arcán a jól ismert szelíd mosolyával – optimistán emlegette, hogy a kínai nyelvben ugyanazt az írásjelet használják a válság és a lehetőség szó leírásakor. Ez lebegett a szeme előtt, amikor a krízishelyzetekben mindig a fejlődés lehetőségeit kutatta.

Kedves Gyuri! Életeddel példát adtál kitartásból, szorgalomból, önreflexióból. Emléked szívünkben tovább él. Legyen neked könnyű a föld!

 

Dr. Karmazin György két korábbi, lapunknak adott interjúja itt olvasható:

Supply Chain Monitor

Keresés
Kövessen minket facebookon