Növekvő termelés, bővülő termékportfólió

Cimkék: Electrolux elektronikai ipar gyár gyártás kapacitásbővítés létszámbővítés munkahelyteremtés termékkínálat termékskála termelés

Az idén mintegy 10%-kal nő az Electrolux Lehel Kft. termelése, jövőre pedig egy új porszívótípus gyártását kezdi meg a svéd cég Magyarországon, ez a fejlesztés létszámbővítéssel is jár majd – adta hírül az MTI november 27-én.

Az idén várhatóan 4,5 millió darab terméket gyárt az Electrolux Lehel Kft., ez nagyjából 10%-kal haladja meg a cég tavalyi kibocsátását – ismertette Gönczi Sándor, a kft. nyáron kinevezett ügyvezető igazgatója november 27-én, budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy a volumennövekedés következtében az idén mintegy 200 fővel, 3600-ra nőtt az Electrolux magyarországi gyáraiban foglalkoztatottak átlagos létszáma. Jövőre tovább bővülhet a létszám, 2014-ben ugyanis a jászberényi gyárban megkezdődik a kézi porszívók gyártása.

Előreláthatólag mintegy 100 fővel nő jövőre a jelenleg 660 fővel működő porszívógyár alkalmazottainak száma – mondta Belényesi Zsolt, belföldi értékesítési igazgató. Gönczi Sándor kifejtette, hogy az Electrolux számára Magyarország meghatározó gyártóbázis. Európán belül fagyasztóládákat és porszívókat csak itt állít elő a svéd vállalat, és az alulfagyasztós hűtők 90%-a is itt készül. A magyarországi egységekben folyamatos a fejlesztés, ennek eredményeként a termékskála egyre inkább a közép- és felső kategória irányába tolódik el. Az elmúlt 1-2 évben 13 új termék gyártása kezdődött el. A beruházások nagyságrendjéről annyit mondott, hogy több milliárd forintos fejlesztésekről van szó.

A Magyarországon gyártott Electrolux-termékeknek mindössze 5-9%-a kerül a hazai piacra, a porszívók esetében még kisebb, 3%-os ez az arány – tette hozzá Belényesi Zsolt. A cég vezetői beszéltek arról is, hogy a magyarországi háztartásigép-piac a válság hatására folyamatosan csökkent, az elmúlt 5 évben gyakorlatilag megfeleződött. Az idei év első 9 hónapja azonban már kismértékű, 6,6%-os növekedést jelez. Az Electrolux Jászberényben hűtőgépeket és fagyasztókészülékeket gyárt, és itt van a porszívógyár is, Nyíregyházán pedig kombinált hűtők készülnek.

Az Electrolux Lehel Kft. korábbi vezetője, Takács János vezérigazgató, aki 1998 januárja óta állt a vállalat élén, 2013 nyarán távozott a cégtől. Az új ügyvezető igazgató, Gönczi Sándor 18 éve dolgozik a cégnél. Ezalatt különböző posztokat töltött be, 2006-ban az Electrolux európai alelnökévé nevezték ki, jelenleg a nemzetközi vállalat 16 európai gyárából 9 tartozik a felügyelete alá.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon