Bővítik a táti ipari parkot

Cimkék: bővítés fejlesztés gazdaság ipari park

Bővítik a táti ipari parkot mintegy 300 millió forintos beruházás keretében – közölte a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere november 14-én.

Turi Lajos tájékoztatása szerint a beruházás forrásául szolgáló 304 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán nyerte el az 5300 lakosú település.

A kisváros ipari parkjában 51 000 m2-en 17 közművesített telket alakítanak ki új vállalkozások letelepítésére.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon kialakított telkeket belső úthálózat köti össze, megépül a közvilágítás és az áramvételezéshez szükséges kábelhálózat, valamint a víz- és szennyvízvezetékek és a csapadékvíz-elvezetés műtárgyai.

A polgármester elmondta, a beruházás 2018 őszén zárul, de már az indulásnál 80%-os a terület foglaltsága. Az értékesítésről szerződést kötnek az új betelepülőkkel, akik 5 évig bérleti díjat fizetnek, amelyet az állam kap meg. Ezt követően tulajdonukba kerül a telek, a maradványösszeget pedig az önkormányzat költségvetésébe fizetik be.

Forrás: MTI

 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon