Bővítette móri gyárát az Adient

Cimkék: Adient autóipar beruházás gyár

Az új móri gyáregységben gépjármű ülésekhez tartozó ülésállító mechanizmusokat készítenek majd európai autógyártók számára.


Gulyás Ervin Operációs Menedzser, Sorin Moisescu Operációs Igazgató, Szentkuti László Operációs Menedzser megnyitják az Adient új móri gyáregységét

Az Adient – vezető autóüléseket gyártó vállalat – december 15-én hivatalosan is megnyitotta harmadik móri telephelyét. Az új egységben prémium kategóriás gépjárművekhez készítenek magas minőségi elvárásoknak is megfelelő ülésállító mechanizmusokat, vezető európai autógyárak számára.

Ezzel a 47,5 millió eurós beruházással az Adient, a közép- és kelet-európai autógyártók által támasztott növekvő keresletet igyekszik kielégíteni komplett autóülések, szerkezetek és mechanikai tartozékok előállításával. Az új, móri üzem a meglévő gyártás-kapacitásokat támogatva segíti a jelenlegi és jövőbeli megrendelések kiszolgálását. Móron mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztatnak, de amint az új üzem eléri teljes kapacitását, körülbelül 200 új dolgozó felvételére lesz lehetőség.

A mintegy 12 000 m2-es csarnokban a legmodernebb technológiát használva gyártják majd a különböző ülésállító mechanizmusokat. – A földrajzi elhelyezkedése és a gépjárműgyártó partnerek közelsége miatt Mór kiváló választás volt a vállalat bővítésére. Míg a már meglévő üzemben különböző ügyfeleknek – például a Daimler, a BMW és Rolls Royce, a Renault, a Nissan vagy a VW-csoport – számára mechanikákat és első ülés-szerkezeteket állítunk elő, az új gyárban kifejezetten a prémium kategóriás ügyfelek, a BMW és a Daimler számára gyártunk majd – mondta el Sorin Moisescu, az Adient operációs igazgatója.

Komplex megoldások készülnek a magyarországi üzemekben

Az Adient 2006 óta van jelen Magyarországon. A vállalat három telephelyén – Móron, Mezőlakon és Kecskeméten – több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat. – A fő tényező, amely miatt az Adient úgy döntött, hogy Magyarországra jön, a jó infrastruktúrával és munkaerő-bázissal rendelkező környezet volt, amelyre lehet építeni. A vállalat eddigi magyarországi múltja megerősíti, hogy jó döntést hoztunk. Mindemellett ez a beruházás a következő fontos mérföldkő az európai termelési hálózatunk bővítésében, amely hozzásegít minket, hogy a kiváló minőségen, technológián és teljesítményen alapuló termékeink még szélesebb skáláját kínáljuk ügyfeleinknek – mondta Sorin Moisescu.

Minden harmadik autóhoz az Adient gyárt üléseket

Az Adient a Johnson Controls Automotive Seating vállalat szétválásával jött létre. Az autóipar egyik legmeghatározóbb, innovatív szereplőjeként az a célja, hogy vezető helyet töltsön be az autóülés gyártásban egyedülálló globális hálózatán és termék skáláján keresztül. A vállalat évente több mint 25 millió autóülést állít elő, így világszerte minden harmadik járműhöz az Adient gyárt üléseket. A most megnyíló gyáregységgel az Adient megerősíti pozícióját a globális piacon és még tovább növeli kapacitásait a közép- és kelet-európai régióban.

 

Az új üzem számokban

Az egység mérete: 12 000 m2
Tervezett éves kapacitás: 2,3 millió első ülésszerkezet                             
A befektetés összege: összesen 47,5 millió euró
Ügyfelek, amelyek számára gyártanak: BMW, Daimler

 

 

 

 

 

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon