Bővítette logisztikai kapacitását a Magyar Posta

Cimkék: bővítés kapacitás logisztika Magyar Posta

Több településen több mint 21 000 négyzetméterrel növelte csomagfeldolgozási kapacitását a Magyar Posta az idén – közölte a társaság november 13-án.

Hangsúlyozták: a csomagfeladási kapacitás bővítését a folyamatosan növekvő e-kereskedelem tette szükségessé. 

A Magyar Posta idén ősszel használatba vette az új budapesti, több mint 7000 m2-es logisztikai ingatlanját, amely a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki. A két üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény napi szinten mintegy 40%-kal növelhető.

A fővárosi logisztikai kapacitásbővítéssel egyidőben vidéken is növelte csomaglogisztikai hálózatát a Magyar Posta, több városban nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek, például Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban, Győrben, a következő napokban újabb költözések várhatóak Kecskeméten, Debrecenben és Székesfehérváron. 

A telephelybővítés mértéke városonként eltérő, összességében több mint 14 000 m2-rel nagyobb területen foglalkoznak a helyi csomagfeldolgozással. 

A Magyar Posta közölte: az idén már októberben megnőtt a belföldön feladott, vagy belföldi webáruházból rendelt csomagok mennyisége. Október második felében a Budapesten kézbesítendő csomagok száma több napon is meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom átlagát. A Nemzetközi Posta Kicserélő Központ forgalma október utolsó hetében elérte a 2016 karácsonyi csúcsforgalmi mennyiséget. 

Tavaly decemberben napi átlagban 94 000 csomagot kezelt a Magyar Posta, 2017 októberében volt pár olyan nap, amikor 10%-kal haladta meg a csomagok napi darabszáma, és novemberben 15%-kal a tavaly decemberit.

A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.

Forrás: MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon