Új ügyvezető a Knorr-Bremse magyarországi haszonjármű gyárának élén

Cimkék: gazdaság gyártás ipar jármű Knorr-Bremse ügyvezető

Bíró Attila vette át a Knorr-Bremse kecskeméti telephelyének vezetését 2015 januárjától Lepsényi Istvántól – adta hírül a vállalat január 21-én.

A szakember 2010 óta a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. operációs igazgatója (COO) volt. A közel 900 főt foglalkoztató cég közúti járművek fékrendszer-elemeit gyártja és aktív biztonsági rendszereit fejleszti. Bíró Attila okleveles fizikusként végzett, és a General Electric Lighting egyesült államokbeli és európai egységeinél a , valamint gyártás területeiért volt felelős mielőtt 1997-ben csatlakozott a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának magyarországi vállalatához. 2003-ban a közép- és kelet-európai beszerzési szervezet tevékenységéért felelős vezetője (CEE Global Sourcing), később valamennyi termékcsoport beszerzését irányította Európában. 2007-ben a Knorr-Bremse Systeme für Nutzfahrzeuge teljes beszerzési szervezetének alelnökévé nevezték ki Münchenben. Operációs igazgatóként a kecskeméti üzem gyártását, logisztikai folyamatait és a minőségbiztosítási területet menedzselte. A 2014 márciusában átadott „Új gyár és tesztközpont” építését irányította. A beruházás 20 millió euró ráfordítással megteremtette a komplexebb termékek és technológiák bevezetésének alapját, ezzel a kecskeméti telephely jövőjét biztosítva és egyidejűleg kibővítve kutatási és fejlesztési kompetenciáit.

A leköszönő igazgató két évtizedes irányítása alatt a kecskeméti üzem a müncheni központú konszern egyik sikeres gyártó- és fejlesztő bázisává vált és a közép-kelet-európai értékesítési hálózat is kiépült. Lepsényi István a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. Felügyelő Bizottságának elnökeként támogatja a jövőben a vállalat munkáját.

2015-ben alapításának 110. évfordulóját ünneplő Knorr-Bremse vállalatcsoport sikeres pénzügyi évet tudhat maga mögött. 2014-ben több mint 5 milliárd euró értékű forgalmat valósított meg. Az értékesítés az előző évhez képest 21%-kal növekedett (2013-ban 4,3 milliárd). A vasúti üzletág 2,98 milliárd euró értékben, a közúti járműrendszerek üzletág 2,23 milliárd euró értékben járult hozzá a konszern értékesítéséhez.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon