Bezárta magyarországi gyárait a cég

Cimkék: autóipar beszállító bezár gyár Körmend Lenti Nagykanizsa Prevent Premium & Interior Kft.

Megszüntette magyarországi tevékenységét, és három nyugat-dunántúli üzemének bezárásával megvált több mint 300 dolgozójától az autóbelsőket, üléshuzatokat gyártó Prevent Premium & Interior Kft.

Az MTI értesülését megerősítve a cégcsoport március 1-jén annyit közölt: február utolsó napján megszüntette magyarországi termelő tevékenységét a körmendi székhelyű, prémium autómárkák üléshuzatait és belső borításait gyártó társaság. A cég kedden bezárt körmendi, lenti és nagykanizsai üzemeiből összesen több mint 300 dolgozót bocsájtottak el.
Horváth László, Lenti polgármestere az MTI-nek azt mondta: Lentiben mintegy száz dolgozót foglalkoztatott a cég, amely tavaly nyáron még további százfős bővítéshez kért önkormányzati segítséget. Ezek után főként váratlan volt, hogy február elején bejelentették: a teljes magyarországi tevékenységüket beszüntetik, a gépeket Bosznia-Hercegovinába telepítik át, a telephelyeket pedig eladják, de nem igényelték már azt sem, hogy a korábbiakhoz hasonlóan munkahelymegtartó támogatásban részesüljenek.
A polgármester hozzátette: Lentiben évtizedek óta működött az autóipari beszállító, amelynek dolgozói magas minőségű termékeket varrtak, bár már az előd cégeknél is több alkalommal volt csődhelyzet és csoportos elbocsátás. A dolgozók képzettségére alapozva az elmúlt hetekben a városvezetés próbált más cégeket Lentibe csábítani, hogy telephelyet létesítsenek, de egyelőre csak egy hasonló profilú, a horvátországi Varasdon működő cég ajánlotta fel, hogy más magyar munkavállalóihoz hasonlóan Lentiből is szállítana dolgozókat a közeli horvát városba.
A cég honlapján található tájékoztatás szerint a több mint 20 éves autóipari tapasztalattal rendelkező Prevent Premium & Interior Kft. a Prevent csoport tagja, telephelyei Magyarország mellett Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Németországban, Ausztriában, Romániában, Oroszországban, Szlovéniában és Brazíliában is megtalálhatóak.
Magyarországi üzemeiben minőségi bőr, műbőr és szövetanyagból készítette termékeit, 2014-től repülőgépekbe való kartámlákat is gyártott. Megrendelői között volt az Audi, a BMW, a Daimler, a Nissan, az Opel és a Rolls Royce. A cégcsoport korábban Car-Inside Kft. néven működött Vas és Zala megyében, összesen négy telephelyen. 2012-ben az akkor mintegy 800 dolgozót foglalkoztató cégcsoport Jánosházán és Lentiben szüntette meg a termelést és bocsátott el mintegy 300 dolgozót, de később Lentiben újraindult a termelés.
A Prevent Premium & Interior Kft. nyilvános cégadatai szerint a cégcsoport tulajdonosa Ausztriában bejegyzett cég, két magyarországi ügyvezetője pedig bosnyák és román állampolgár. Az utolsó, 2015-re vonatkozó mérlegében közel 20 millió eurós árbevételről és mintegy 1,7 millió eurós mérleg szerinti eredményről adott számot.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon