Bemutatkozik az Iveco új tömegközlekedési márkája

2013. június 12. Egyéb | Egyéb szektorok

Az Iveco bemutatta az új Iveco Bus márkát, a közösségi közlekedési üzletághoz tartozó új márkanevét, amely a korábbi Iveco Irisbus elnevezést váltja fel – áll a cég június 12-i sajtóközleményében.

Az Iveco Bus bemutatásával a vállalat tovább erősíti a tömegközlekedési szektor iránti elkötelezettségét. A névváltozás az Iveco közösségi közlekedési törekvéseinek új szakaszát is jelzi, amelynek célja a globális növekedés. A bevezetés egy széles körű folyamat utolsó lépése, több mint százévnyi felhalmozott tapasztalaton alapszik. Az Iveco Bus olyan tekintélyes európai hagyományokra épül, amelyek révén a vállalat Európa-szerte az utasszállítás egyik legfontosabb szereplőjévé vált.

Az új Iveco Bus márka bevezetésével a tömegközlekedési üzletág szorosabban kapcsolódik az Iveco tevékenységéhez. Ez elősegíti a termékcsaládhoz tartozó modellek további fejlesztését és ismertségének növelését az Iveco termékkínálatának részeként, elsősorban olyan nemzetközi piacokon (például Dél-Amerikában és Kínában), ahol a vállalat szilárd alapokkal rendelkezik. Az Iveco teljes modellpalettájához hasonlóan az Iveco Bus márka is kiemelkedően teljesít a fenntarthatóság, a technológia és a teljes birtoklási költség (total cost of ownership, TCO) terén.

Az Iveco Bus márkanév debütálásával együtt, az UITP genfi világkongresszusán és kiállításán a vállalat új, Euro 6-os városi autóbusza, az URBANWAY modell is bemutatkozott. A jármű új formavilágot, teljesen áttervezett utasteret és vadonatúj vezetőfülkét kapott, hogy a legkiválóbb kényelmet és minőséget nyújtsa. Az URBANWAY modell tervezésénél szem előtt tartották a teljesítményt, a tartósságot és az egyszerű karbantarthatóságot, így ez a modell is alacsony teljes birtoklási költséget biztosít. A nagy teljesítményű, sokoldalú és hatékony jármű a márka első olyan autóbusza, amely Euro 6-os motorral rendelhető.

Az új Iveco Bus márkanév és az új URBANWAY modell 2013 májusában, az UITP (Nemzetközi Tömegközlekedési Szövetség) genfi világkongresszusán és kiállításán mutatkozott be. Az eseményen az Iveco Bus az FPT Industrial vállalattal közösen egy 450 m²-es standon képviseltette magát. A kiállítótér fő látnivalói közé tartozott a vadonatúj URBANWAY városi busz, az Iveco Bus első Euro 6-os utasszállító járművének 12 méteres változata. Az FPT Industrial standján pedig egy Euro 6-os busz kipufogódobja, valamint a hibrid technológiát bemutató rész kapott helyet, ahol a 286 lóerős Tector 7 hibrid motort, valamint az Iveco Bus soros hibrid hajtásláncának egy elektromos motorját és egy generátorát állították ki.

Az URBANWAY – a városi buszok vadonatúj koncepciója – egyesít számos olyan innovatív funkciót, amelyet az Iveco Bus a piaci igényeknek megfelelően fejlesztett ki. Ezek az egyedi változások az innovációra, a reakcióképességre, a minőségre, valamint az utasok és a sofőrök védelmére és kényelmére helyezik a hangsúlyt. Az URBANWAY autóbusz a fejlett technológiát könnyű, biztonságos és rugalmas új kialakítással ötvözi, amely megkönnyíti a napi feladatok végrehajtását. A modell jellegzetes, vonzó és intelligens stílusa illeszkedik a márka új arculatához, amely a városi, távolsági és turisztikai célú utasszállító járművekben egyaránt felfedezhető.