Bajnoki címre tör a Renault Trucks

2013. május 23. Egyéb | Autóipar

Hamarosan elkezdődik az újabb Truck Racing versenyévad. A 2012-ben csapatbajnoki címet szerzett MKR Technology – Renault Trucks team ismét a bajnoki címet célozza meg. A csapat, amely egész télen a versenyautókon dolgozott, most a két pilótára, Adam Lackóra és Markus Bösigerre számít, hogy a 2013-as versenyévad 10 futamában megszerezzék az első helyeket – áll a Renault Trucks legfrissebb, május 22-én kiadott sajtóközleményében.

2013-ban a Renault Trucks 7. alkalommal indul a Truck Racing versenysorozaton. Miután két ízben, 2010-ben és 2012-ben Európa-bajnoki címet szerzett az MKR Technology csapattal, a gyártó és partnere most ismét a bajnoki címért indul, és minden futamon az elsők között szeretne célba érni. Ennek érdekében a csapat elhatározta, hogy 2 kamiont indít, az egyiket a cseh Adam Lacko, a másikat a svájci Markus Bösiger vezeti.

Bár csak május 18-án, az olaszországi Misanóban indult az évad, a Renault Trucks-MKR Technology csapat mégis hónapok óta a versenysorozatra készült. A mérnökök és a szerelők egész télen az új teherautók fejlesztésén dolgoztak, elsősorban az alvázat és a motort tökéletesítették.

– Optimalizáltuk a DXi 13 Racing teljesítménytartományát és jelentős munkát végeztünk a vezértengelyen, a befecskendezésen és az elektronikus vezérlésen. Ezek mind kulcsfontosságúak a maximális teljesítmény elérésében és megtartásában, különösen az alacsony fordulatszám-tartományokban. Az új Renault Trucks kínálat Euro 6-os motorjaihoz alkalmazott megoldásokat felhasználva a motor belső súrlódásait is csökkentettük, s ez javítja a motor általános hatásfokát – árulta el Gérard Pétraz, a Renault Trucks Racing műszaki igazgatója.

Tovább tökéletesítették az első és a hátsó futóművet is. – A 2012-es szezon második felében komoly munkát végeztünk az első és hátsó futóművön (felfüggesztések, lengéscsillapítók); átvettük azokat a legjobb megoldásokat, amelyeket az egész 2012-es szezonban Markus Bösiger teherautóján teszteltünk – tette hozzá Mario Kress csapatvezető.

Adam Lacko már türelmetlenül várja, hogy visszatérhessen a versenypályára. – Alighanem idén meg fogjuk keseríteni a versenytársaink életét; bízom benne, hogy a csapat és a magam számára is siker koronázza ezt az évet – jelentette ki.

 

A Truck Racing Európa-bajnokság 2013-as versenynaptára:

Dátum

Helyszín

Ország

május 19–20.

Misano

Olaszország

június 1–2.

Navarra

Spanyolország

június 15–16.

Nogaro

Franciaország

július 6–7.

Spielberg

Ausztria

július 13–14.

Nürburgring

Németország

július 27-28.

Smolensk

Oroszország

augusztus 31–szeptember 1.

Most

Cseh Köztársaság

szeptember 21–22.

Zolder

Belgium

október 5–6.

Jarama

Spanyolország

október 12–13.

Le Mans

Franciaország