Az utolsó két Magnum is kigördült a Bourg-en-Bresse-i üzemből

Cimkék: járműipar Renault szállítmányozás

A Renault Trucks néhány nappal azután, hogy Lyonban bemutatta teljesen megújult járműkínálatát, pontot tett a Magnum történetének végére. Június 26-án adták át az utolsó Magnumot a Robert Chabbert szállító cégnek, Bourg-en-Bresse üzemében. A Renault Trucks ebből az alkalomból mutatta be a vállalatnak a teljesen új távolsági szállító teherautóját, a Renault Trucks T modellt – áll a vállalat augusztus 5-i sajtóközleményében.

23 évvel ezelőtt gördült le a gyártósorról az első AE, a majdani Magnum. Az újító szellemű, sík padlóval készült teherautó forradalmasította a távolsági fuvarozás világát.

A Renault Trucks nemrégiben mutatta be Lyonban új járműkínálatát, amely maradéktalanul teljesíti az Euro 6 előírásait, köztük az új távolsági szállító teherautót, a Renault Trucks T modellt. A Magnum örökségéhez hűen ez a modell továbbviszi elődje koncepcióját, a technikai platóra „ültetett” fülkét, amelynek szintén van sík padlós változata.

Június 26-án gördült le az utolsó két Magnum a Bourg-en-Bresse-i üzem gyártósorairól. Az egyik Magnumot a Robert Chabbert szállító vállalatnak adták át Bourg-en-Bresse-ben, a másik a Berlier alapítvány múzeumába került, ahol elfoglalja méltó helyét az 1894-ben kezdődött történet jeles tanúi között.

A modell 23 éves pályafutása:

  • 1990-ben forradalmi újdonság látott napvilágot: a sík padlós és 1,87 m belmagasságú  fülkével ellátott Renault AE. Innovatív formaterv, egyedülállóan tágas és kényelmes fülke, amelyben szabadon lehetett mozogni – ezek az egyedülálló jellegzetességek tették a piac legkényelmesebb teherautójává a Renault Magnumot.
  • 1991-ben a Renault Magnumot az Év teherautójává választották.
  • 1997-ben megújult a fülkebelső, s ez tovább növelte a vezető kényelmét. 2005-ben és 2006-ban új alvázat és új fődarabokat kapott a Renault Magnum, hogy megfeleljen az Euro 5 szabvány előírásainak.
  • 2008-ban magasított tetővel látták el, és tágasabb rakodóhelyeket alakítottak ki.
  • 2011-ben a Renault Trucks piacra dobta a Magnum Legendet, a 99 számozott példányban kiadott limitált sorozatot, amelyen visszaköszönnek a nagy előd, az AE fekete-fehér színei.
Keresés
Kövessen minket facebookon