Az OGYÉI figyelemmel kíséri a gyógyszerellátást

2017. április 28. Gazdaság | Gyógyszeripar

A budaörsi raktártűz után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az érintett gyógyszergyártókkal folyamatosan figyelemmel kíséri az ellátást – mondta a hatóság főigazgatója az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában, április 26-án.

Pozsgay Csilla hozzátette: a raktárkomplexumban több gyártó tárolta készleteit, és az érintett cégek a környező országokban működő partnereikkel felvették a kapcsolatot, hogy ha szükséges, mozdíthatóak legyenek az ottani készletek. Hozzátette: az OGYÉI a gördülékeny ellátás érdekében kiadja a behozatalhoz szükséges engedélyeket.

– A károk felmérése tart, folyamatos annak tisztázása is, hogy milyen gyógyszerek, milyen gyártási számon semmisültek meg vagy sérültek, illetve a tűzben nem érintett, de ott tárolt patikaszerek minőségellenőrzése is meg fog történni – mondta.

 A UPS Healthcare budaörsi létesítményében, a Pharmaparkban kedd reggel ütött ki tűz. A raktárkomplexum – az irodákkal együtt – 15 000 m2-es, a tűzben egy 5000 m2-es terület égett le.

(MTI)