Az LG újabb, közel félmilliárd dollárt fektet a napelemgyártásba

2016. január 18. Gyártás | Egyéb szektorok

Jelentősen bővíti napelemüzletágát az LG Electronics (LG), amely dél-koreai napelempanel-gyártási kapacitását 435 millió dollár értékű beruházással fejleszti tovább.

Erről az LG szándéknyilatkozatot írt alá az üzemnek helyet adó Gumi városával – áll a cég január 18-án megjelent közleményében. A fejlesztés keretében 6 új gyártósort állítanak üzembe a meglévő 8 mellé, a jelenleg évi 1 gigawattos gyártási kapacitás így 2018-ra 1,8 gigawattra, 2020-ra pedig 3 gigawattra nő. 

Az üzemből évente kikerülő napelemek teljes kapacitása így egymillió háztartás áramigényét lesz képes fedezni az évtized végén.

Az LG 1995-ben indította el napenergia-üzletágát, a 2014 novemberében létrehozott Energy Business Center pedig a napenergia-megoldásokon kívül az energiatárolással foglalkozó Energy Storage System (ESS), illetve a világítástechnikai fejlesztéseket fogja össze. 

Az LG Electronics a szórakoztatóelektronikai, mobilkommunikációs és háztartási elektronikai termékek vezető szállítója és technológiai megújítója, amely világszerte 119 helyen 83 000 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 2014-ben 55,91 milliárd dolláros éves forgalmat ért el globális szinten.

MTI