Az Iveco 182 új buszt szállít Torino városának

2013. február 8. Egyéb | Egyéb szektorok

Az Iveco Irisbus és a Torinói Közlekedési Vállalat (GTT) 182 darab autóbusz megrendeléséről írt alá megállapodást – áll a cég február 8-án kiadott sajtóközleményében.

Az első 4 darab Citelis és Crossway modelleket ünnepélyes keretek között adták át a GTT-nek, az olasz közlekedési szektor egyik vezető vállalatának, amely évente több mint 200 millió utas szállítását biztosítja a városi, a külvárosi és a távolsági tömegközlekedésben. Az együttműködés keretében az Iveco 96 darab 12 méteres hosszúságú Citelis Diesel modell, valamint 86 darab, 12, illetve 10,7 méter hosszú Crossway autóbusz szállítását vállalta. A városi és a távolsági közlekedésben részt vevő járművek közül 19 darab 12 méter hosszú alacsonypadlós Low Entry Suburban változat lesz. Az autóbuszok beszerzésével a közlekedési társaság a meglévő városi járműflotta tavaly kezdődött nagyszabású megújulási programjához járul hozzá.

A megrendelésben szereplő Crossway modelleket – a 12 méter hosszúságú Low Entry Suburban, illetve a 10,7 és 12 méteres Intercity Normal Floor távolsági modelleket – az FPT Industrial Cursor 8 motorjával szerelik fel. Az erőforrások megfelelnek a fokozottan környezetbarát járművekre (EEV) vonatkozó minősítésnek, és 330-380 lóerős teljesítményt nyújtanak. Az EBS (elektronikusan vezérelt fékrendszer) és az ESP (elektronikus menetstabilizáló) mellett a fékrendszer részét képezi egy kiegészítő intarder is. A járműveket légkondicionálóval, utastájékoztató rendszerrel, valamint LED lámpás belső világítással látják el.

Az alacsonypadlós Low Entry kivitel a típuscsalád valamennyi tagja (városi, külvárosi és távolsági) számára elérhető. A jármű megfelel a távolsági közlekedés igényeinek, amelyek az akadálymentességet és a nagy ülőhely-kapacitást megkövetelik. A közlekedési vállalat által megrendelt Crossway LE modell esetében a gyors utascserét az 1200 mm-es középső dupla ajtók és a 800 mm-es hátsó ajtók biztosítják, amelyek a járda szintjével azonos magasságba esnek.

A FPT Industrial Cursor 8 motorcsalád 290 lóerős dízelmotorjával felszerelt Citelis buszok kifejezetten környezetkímélő és alacsony energiafogyasztású járművek. A légkondicionálóval és automata sebességváltóval felszerelt GTT Citelis modelleken a mozgáskorlátozott utasok igényeinek megfelelő speciális helyeket alakítottak ki. A típuscsalád háromféle méretben (10,5, 12 és 18 méter), földgáz-, dízel- vagy hibridüzemű motorral is rendelhető. Az EEV-tanúsítvánnyal rendelkező Cursor 8 erőforrások dízelüzemű változatai 245-380 lóerő teljesítményűek, a földgázüzemű változatok 245-330 lóerős, a hibrid változatok pedig 300 lóerős teljesítményt kínálnak. Az autóbuszok padlózata – a konfigurációtól és az ajtók számától függetlenül – a járművek teljes hosszában alacsony.