Az ezredik nyergesvontató

2012. december 17. Egyéb | Egyéb szektorok

A Waberer’s International Zrt. megvásárolta flottája ezredik, a német MAN Truck & Bus által gyártott nyergesvontatóját. A vállalatok között öt évvel ezelőtt elkezdődött együttműködés fontosságára tekintettel a Waberer’s specifikálása szerint készített, környezetkímélő Euro 5-ös erőforrással szerelt ezredik vontatót Dr. Frank Hiller, a MAN Igazgatótanácsának tagja december 17-én, Budapesten adta át Wáberer Györgynek, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatójának.

A német cég 2012-ben 200, 2011-ben 300 járművet szállított Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó vállalatának. Kölcsönösen előnyös és rugalmas együttműködésük eredményeként a Waberer’s flottája csaknem egyharmad részben MAN vontatókból áll. Az esemény alkalmat teremtett arra, hogy a két vezető megtárgyalja a kapcsolatok elmélyítésének lehetőségeit a további beszerzések tükrében.

A Waberer’s csoport és az MAN kapcsolata 2007-ben kezdődött, egy 600 jármű szállítására kötött hároméves keretszerződéssel. Az első 150 átadott vontató még a TGA család Euro4-es motorjaival szerelt 440 LE-s nemzetközi nyergesvontató volt. A 2008-ban bemutatkozott és „International Truck of the Year” díjat elnyert TGX család Euro5-ös járműveiből a Waberer’s az elsők között kapott új normál és „mega” kivitelűeket. A vontatók felszereltsége mindenben a Waberer’s által támasztott követelményeknek felel meg. Ezek között az alacsony üzemanyag fogyasztás, a nagyfokú megbízhatóság, a csekély javítási igény mellett fontos szempont az utasfülke kényelme, tágassága, az állófűtés-berendezés, a hűtőláda, két fekvőhely megléte, valamint az integrált telematikai és kommunikációs rendszer. Az MAN gondosan ügyel arra, hogy magyar partnerének magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtson az alkatrészellátástól kezdve a gépjárművezető és szerelő továbbképzéseken át, a váratlan helyzetek gyors és rugalmas megoldásával, egészen a járművek futamidő végén történő visszavásárlásáig.

A Waberer’s International kamionflottájának nagysága, a leányvállalatok eszközállományát is beleértve eléri a 3000 szerelvényt. A Waberer’s International Zrt. folyamatosan frissíti flottáját, amelynek átlagos életkora 2,5 év. A fuvareszközök száma évi több száz, a ma elérhető legmodernebb technológiával gyártott, Euro 5-ös normáknak megfelelő szerelvénnyel bővült, miközben folytatódott a flotta hasonlóan gazdaságos és környezetkímélő erőforrásokkal szerelt kamionokra való cserélése. A megnövekedett feladatoknak a társaság 2012. első hat hónapjában több mint 200 új munkahely teremtésével tett eleget, miközben csökkentette az egy kamionra jutó adminisztratív személyzet arányát. Ezekkel a mutatókkal a Waberer’s tovább erősítette meghatározó pozícióját az európai közúti fuvarozási piacon.