Az EPAL megrendezi az I. Magyar Raklap Szimpóziumot

2014. május 23. Logisztika | Egyéb szektorok

A European Pallet Association e. V. (EPAL) 2014. június 5-én rendezi meg az I. Magyar Raklap Szimpóziumot. A Budapest Marriott Hotelben megrendezésre kerülő egynapos konferencián az ipari, kereskedelmi és logisztikai szakma döntéshozói találkoznak. Az I. Magyar Raklap Szimpózium középpontjában az EPAL-EUR raklapok állnak – adta hírül a szövetség május 20-i közleményében.

A szimpóziumot az EPAL ügyvezető igazgatója, Martin Leibrandt nyitja meg, beszédében pedig arra világít majd rá, hogy az EPAL, a legnagyobb világszerte cserélhető raklaprendszer, milyen előnyöket jelent a magyar gazdaság számára. Ezen felül Joachim Buerhop, a Bureau Veritas kereskedelmi vezetője az EPAL független minőségellenőrzési rendszerét, a meglepetésszerű ellenőrzések és a független ellenőrzőcégek fontosságát ismerteti. Részletezi azokat a szigorú követelményeket is, amely alapján az engedéllyel rendelkező vállalatok az EPAL raklapokat gyártani és javítani kötelesek.

A konferencia bepillantást enged a raklaphamisítás elleni eljárásokba, valamint a Fraunhofer Anyagáramlási és Logisztikai Intézet csomagolás és kiskereskedelmi logisztika vezetője, Dr. Volker Lange által az EUR raklapok innovatív, automatikus folyamataiba is. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) Alelnöke, Karmazin György a hazai szállítmányozók és logisztikai szolgáltatók gazdaságban betöltött szerepét ismerteti.

Az I. Magyar Raklap Szimpózium egy egynapos szakmai konferencia, ahol a szektor döntéshozói számára fontos témák és trendek kerülnek megvitatásra. Az esemény kiváló lehetőség kapcsolatok építésére és tapasztalatcserére is. Az EPAL ügyvezető igazgatója, Martin Leibrandt szerint a szimpózium igazi mérföldkő az EPAL-EUR raklapok magyarországi pozíciójának megerősítése szempontjából.