Az autógyártók többsége bővítést tervez idén

Cimkék: autóipar autópiac EY felmérés gazdaság gyár gyártás járműipar kutatás növekedés vállalat vállalkozás vezérigazgató vezető

A növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálnak a világ autógyártói a következő időszakban: a cégek 60%-a tervez bővítést 1 éven belül – derült ki az EY legfrissebb globális iparági felméréséből, amelynek eredményét február 4-én közölte az MTI.

A közlemény idézi Heinczinger Róbertet, az EY partnerét, aki fontos kérdésnek nevezte, hogy a magyarországi autóipar milyen szinten részesedik majd ebből a globális növekedésből. Az egyértelmű, hogy Magyarországon is bővülésre lehet számítani, de ennek mértéke elmarad majd az ázsiai és amerikai piacokétól – tette hozzá.

A felmérés szerint – amelyben több mint 170 autóipari döntéshozót kérdeztek meg – jelentősen nőtt a globális piacokba vetett bizalom. A megkérdezettek 61%-a úgy véli, hogy javul a gazdaság teljesítménye nemzetközi szinten. Kétharmaduk 1-3%-os globális GDP-növekedéssel számol, egyötödük szerint pedig a 3%-ot is meghaladhatja a bővülés mértéke. Az EY felméréséből kiderül az is, hogy a növekvő bizalom a cégek terveiben is megmutatkozik: a válaszadók 59%-a tervez munkahelyteremtést 1 éven belül, 61%-uk mondta azt, hogy a növekedést tekinti elsődleges célnak a következő 12 hónapban.

Az autóipari cégek mintegy 40%-a tervez akvizíciót 1 éven belül. A felvásárlások elsődleges indokaként piaci részesedésük növelését jelölték meg a döntéshozók. A nemzetközi befektetések célpontja India, Kína, Brazília, az Egyesült Államok és a Dél-Afrikai Köztársaság lesz – derült ki az EY globális felméréséből.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon