Az Alteo felvásárolta a Sinergy Csoportot

Cimkék: Alteo beruházás energia gazdaság Sinergy

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. felvásárolta a korábban az ELMŰ-ÉMÁSZ Csoport tulajdonában álló Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft.-t – közölte a cég május 4-én.

Az akvizícióval a Sinergy 11 leányvállalatában lévő részesedése – kilenc projekttársaság teljesen, kettő pedig részben – is az Alteo kezébe került.

A 2014 decemberében elindított és most lezárt ügylet révén az Alteo a hazai energetikai szektor második vonalának vezető szereplőjévé vált. Erőművi portfóliója 41,25 megawatt villamosenergia- és 226 megawatt hőtermelő kapacitással bővült. 

A megszerzett energiatermelő kapacitások és erőművi szabályzóközpont révén a megtermelt villamosenergiát a jövőben diverzifikált csatornákon tudja értékesíteni a végfelhasználók és a többi iparági szereplő részére.

– Az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport a jövőben az alaptevékenységéhez közelebb álló, elsősorban az intelligens hálózatokhoz illetve a megújuló energiák termeléséhez is kapcsolódó üzletágakra kíván koncentrálni – mondta Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ csoport elnöke.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. hazai tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató, üzleti aktivitása kiterjed a megújuló erőforrásokon is alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint az energiagazdálkodási szolgáltatások területére. 

A 2008-ban alapított társaság érdekeltségi körébe tartozik többek között a győri és a soproni fűtőerőmű, valamint több, megújuló energiát hasznosító kiserőmű és négy szélerőmű is. A vállalat 2010. október 11-e óta van a Budapesti Értéktőzsdén, árbevétele 2014-ben 5,9 milliárd forint volt.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon