Átadták a Wizz Air új karbantartó hangárját

2015. szeptember 1. Egyéb | Egyéb szektorok

Átadták augusztus 31-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 1 milliárd forintos beruházással megépített karbantartó hangárt, amelyet a Wizz Air 15 évre bérelt ki.

– Magyarország elemi érdeke, hogy növelje versenyképességét a légi piacon, hogy megfelelő minőségű szolgáltatásokat nyújtson, és ebben mérföldkőnek számít az új hangár átadása. A versenyképesség növelése mellett ezzel növekszik az ország szerepe is a légi közlekedésben – hangsúlyozta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az átadáson.

– A jelenleg használt Airbus A320-as mellett a novemberben a flottába érkező A321-eseket is ki tudja szolgálni és hetven embernek ad munkát a létesítmény. Ez a beruházás is azt mutatja, hogy a légitársaság elkötelezett Magyarország és a Budapest Airport iránt – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az egyállásos hangárral kapcsolatban.     

– Jövő márciustól újabb repülőgépet állomásoztatnak Budapesten, ezzel tízre nő az itteni flotta mérete és ezzel egy időben új járatokat indítanak Baden-Badenbe és Nizzába – tette hozzá a vezérigazgató. Váradi József kitért arra, hogy utasforgalmuk az első 7 hónapban 21%-kal nőtt, az elmúlt 12 hónapban 17,6 millióan választották a diszkont légitársaságot és az év hátralévő részében is hasonló növekedésre számítanak.     

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte a bejelentett új útvonalakat és elmondta, hogy idén várhatóan először a ferihegyi repülőtér életében átlépi az utasforgalom a 10 milliót, és két éven belül 12 millióra emelkedhet az újabb, köztük hosszú távú járatoknak köszönhetően. – Ehhez további beruházások kellenek, amelyek előkészítését már megkezdték – mondta.

MTI