Átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. logisztikai központját

Cimkék: fejlesztés gazdaság logisztikai központ nass magnet Hungária Kft.

Ünnepélyes keretek között átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. 3000 négyzetméteres logisztikai központját január 16-án.

A mágnestekercseket gyártó vállalat több mint kétmillió eurós (630 millió forint) fejlesztése magában foglal egy 2154 m2-es, 8,9 m belmagasságú raktárt, dokkolóegységeket, műhelyeket, irodákat illetve szociális blokkot. Emellett bővítették a már meglevő, geotermikus kútról üzemelő fűtési rendszert is.

Az új csarnok átadásával a jelenlegi üzemben 800 m2 terület szabadult fel, ahol új termékek gyártása indulhat meg, 20-25 fős létszámbővülést eredményezve. A beruházással egy időben egy új parkoló is épült, megszüntetve a műszakváltáskor tapasztalható parkolási problémákat.

Klaus Kirchheim tulajdonos, ügyvezető köszöntőjében elmondta, hogy a német tulajdonú cégcsoport – mely Veszprémen kívül a németországi Hannoverben, az egyesült államokbeli New Baltimore-ban és a kínai Sanghajban van jelen – az elmúlt 10 évben bevételét és dolgozói számát is megkétszerezte. Azt mondta, új stratégiai fejlesztési pontokat is kitűztek, online boltjuk átlépte a 100 000 eurós forgalmat.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a fejlesztést üdvözölve úgy fogalmazott: akkor tud egy város sikeres lenni, ha a benne működő gazdasági társaságok is eredményes munkát végeznek. – A nass magnet Hungária Kft. majdnem 300 családnak tud biztos egzisztenciát biztosítani Veszprémben – tette hozzá.

A nass magnet Hungária Kft. 1996-ban alakult Precisions Controls Kft. néven zöldmezős beruházásként Veszprémben. Akkor egy közel 38 ezer négyzetméteres kétemeletes gyártócsarnok épült irodákkal és szociális helyiségekkel. A vállalat neve 2011 óta nass magnet Hungária Kft. Veszprémben jelenleg 270 embert foglalkoztatnak, a cég éves nettó árbevétele 2015-ben 20,82 millió euró volt, melyből 1,315 millió euró belföldi, 19,47 millió euró pedig export értékesítésből származik.

MTI

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon