Április 7-én adják át az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemét

2017. március 7. Gyártás | Autóipar

Április 7-én adják át az indiai Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemét, a gyártás hetekkel később indul – jelentette be Neeraj Kanwar, a cég alelnöke március 7-én a Genfi Nemzetközi Autókiállítás sajtónapján.

Az MTI-nek a vezető elmondta, mintegy 450 ember dolgozik a magyar üzemben, az ő betanításuk jelenleg is zajlik Indiában és Hollandiában. A gyártósorok tesztüzeme már elkezdődött, ezek során a gyártás minőségét ellenőrzik és a robotokat finomhangolják. Az első, eladásra szánt gumiabroncsok az áprilisi átadó után pár héttel készülhetnek el.

A 2017-es évre az Apollo Tyres az 500 millió eurós, zöldmezős beruházással elkészült gyárban 2 millió abroncs gyártását tervezi, teljes kapacitással várhatóan 2018 őszén fognak termelni, akkora évi 5,5 millió abronccsal számolnak.

Neeraj Kanwar elmondta, hogy 9%-os áremelés várható a termékeknél, mert az alapanyagok drágultak.

Az Apollo Tyres értékesítési árbevétele pénzügyi éve harmadik, decemberrel zárult negyedévében az egy évvel korábbihoz képest 17%-kal 471 millió euróra emelkedett 403 millió euróról. Az adó és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredmény 73,7 millió euróra emelkedett 71,2 millió euróról. A beszámolási periódusban elért nettó nyereség 40,6 millió euró lett, hat százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 38,3 millió eurónál.

MTI (Körtvélyes Tivadar)