Akvizíció

2016. március 23. Egyéb | Autóipar

A thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. az Ib Andresen Industri Magyarország Kft. új tulajdonosa. Az akvizíciónak köszönhetően a vállalat a legmagasabb szintű autóipari igényeket is képes kiszolgálni – áll a thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. március 22-én kiadott sajtóközleményében.

A thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. saját forrásból 100%-os tulajdonrésszel vásárolta meg a győri székhelyű Ib Andresen Industri Magyarország Kft.-t, amelynek közvetlen, egyedüli irányítását a vállalat 2016. február 29-től vette át. A GVH által is engedélyezett felvásárlási tranzakció által Magyarország vezető acél, könnyű- és színesfém, valamint műanyag kereskedelmi vállalata tovább erősíti regionális autóipari beszállítói pozícióját.

Az akvizíciónak köszönhetően a legmagasabb szintű autóipari igényeknek is képes eleget tenni a thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt., jelentősen bővül a vállalat hasítási és táblásítási portfóliója, a szénacél mellett pedig alumínium és rozsdamentes acélok megmunkálása is zajlik majd az új telephelyen. A győri vállalat thyssenkrupp Materials Processing Hungary Kft. néven működik a jövőben, 200 000 tonna éves kapacitással.

– A magyar autóipari beszállítói szektor komoly növekedés előtt áll, értékesítési hálózatunk és termék- illetve szolgáltatáspalettánk pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy a növekedés támasztotta igényeknek megfeleljen. Vállalatunk ez idáig hat vidéki telephelyének, valamint a budapesti autóipari- és acélmegmunkáló központjának szolgáltatásaival állt az építő-, gép-, és autóipari vevők rendelkezésére. Ez a hálózat bővült most ki az elsősorban az autóipart kiszolgáló győri telephellyel. A győri központ kiemelkedő logisztikai adottságai, a kiváló közúti, vasúti és vízi közlekedés, nemcsak a hazai, de a kelet-európai régió autóipari ügyfeleinek kiszolgálását is lehetővé teszik, megalapozva ez által vállalatunk további piaci növekedését – emelte ki Petró Zoltán, a thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója.

A thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. vevői között számos autóipari beszállító található. A vállalat 2009-től a budapesti Automotive Service Centere területén ISO/TS 16949 autóipari szabvány szerinti minőségirányítási rendszert épített ki és működtet, illetve komoly hangsúlyt fektet a minőségbiztosítási tanúsítványok elnyerésére, ezáltal a forgalmazott termékek maximálisan megfelelnek az iparági szabványokban előírtaknak.