A további nemzetközi terjeszkedés érdekében átszervezi működését a Lambda-Com Group

Cimkék: átszervezés Lambda-Com Group telematika terjeszkedés WebEye

Közel 80%-kal növelte exporttevékenységét a közlekedésinformatikai szolgáltatásaival Európa 14 országában jelenlévő Lambda-Com Group az elmúlt 3 évben. A cégcsoport a további növekedés megalapozása és a vállalaton belüli erőforrások, illetve szinergiák hatékonyabb kiaknázása érdekében szervezeti struktúrájának átalakításáról döntött – áll a vállalat május 7-én kiadott közleményében.

Folyamatosan bővíti nemzetközi hálózatát 2007 óta a hazai tulajdonú Lambda-Com Group: a cégcsoport a komplex telematikai szolgáltatásai iránt egyre növekvő ügyféligények kielégítése érdekében 8 éve Romániában nyitotta meg első külföldi irodáját, majd a következő 2 évben Bulgáriában, Csehországban, Németországban, Lengyelországban, Portugáliában, Horvátországban és Szlovákiában, illetve Oroszországban és Szlovéniában hozott létre további kirendeltségeket. A nemzetközi terjeszkedésnek és az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően az ügyfélállomány, illetve a határokon túli szolgáltatások volumene egyaránt jelentősen nőtt: az elmúlt 3 évben a külföldi tehergépjárművekbe szerelt WebEye-egységek száma közel 80%-kal emelkedett. A legnagyobb növekedést Lengyelországban és Németországban érte el a vállalat ebben az időszakban, míg az aktív egységek számát tekintve Románia vezet a Lambda-Com szolgáltatási területén. A nemzetközi sikerek elismeréseként a cégcsoport külföldi leányvállalatainak munkáját koordináló WebEye International 2013 decemberében elnyerte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) „Az év exportőre” díját Regionális Exportőr kategóriában.

A Lambda-Com Group mára több mint 300 munkavállalóval rendelkezik, a Magyarországon és a külföldi országokban működő WebEye-eszközök együttes száma pedig eléri a 40 ezret. A cégcsoport mérete és a nemzetközi ügyfélállomány jelentős növekedése miatt indokolttá vált a vállalati működés és a szervezeti felépítés megújítása, amelynek részleteiről most döntött a vezetőség. A döntés értelmében a hazai ügyfelek kiszolgálásáért felelős WebEye Magyarország a leányvállalati struktúrába integrálva, a WebEye International részeként folytatja munkáját. A WebEye International feladatköre ennek megfelelően bizonyos területek átvételével bővül. A telematikai szolgáltatások fejlesztését és az eszközök gyártását, illetve a beszerzési és irányítási feladatokat továbbra is a Lambda-Com látja el.

 – Az elmúlt évek fejlesztései és elégedett ügyfeleink számának növekedése nyomán olyan eredményeket értünk el, amelyeket további fejlődésünk érdekében a szervezeti struktúránk kialakítása során is érvényesítenünk kell. A cégcsoport átalakítása hozzájárul a vállalati erőforrások hatékonyabb kihasználásához és ezzel versenyképességünk javításához, de nemzetközi terjeszkedésünk hosszú távú feltételeit is biztosítani tudjuk ezzel – mondta el Németh Tibor, a Lambda-Com Group ügyvezetője.

A cégcsoport átstrukturálásának keretében a WebEye International ügyvezetői feladatainak ellátásával Bagossy Tamást és Németh Pált, az értékesítési és marketing tevékenységek irányításával pedig Nagybalyi Nándort bízták meg. A WebEye Magyarország új ügyvezetőjévé Deszpot Károlyt, kereskedelmi igazgatójává pedig osztott pozícióban Benedek Zoltánt és Menczigár Richárdot nevezték ki.

Keresés
Fókuszban
Ezért van ennyi kamion az utakon
Társaival hosszú sorokban araszol az autópályán, átlagosan 68 kilométer per óra sebességgel halad, havonta huszonegyszer teszi meg a Budapest–Debrecen– Budapest távolságot, és 27 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren.
Tovább »
DACHSER DIY-Logistics
Logisztikai szakértelem az építőipari, do-it-yourself, barkács- és kertészeti áruházakhoz.
Tovább »
Kövessen minket facebookon